1.000 TL Sosyal Yardım İçin Başvurdu Nevşehir'de Evi Olduğunu Öğrendi!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Mehmet İlman'ın başına kolay kolay rastlanılmayacak bir olay geldi.
1.000 TL Sosyal Yardım İçin Başvurdu Nevşehir'de Evi Olduğunu Öğrendi!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Mehmet İlman'ın başına kolay kolay rastlanılmayacak bir olay geldi. Nakdi yardım başvurusu için başvuru yapan Mehmet İlman'ın kendisinin haberi olmadığı ve hayatında hiç gitmediği Nevşehir'de bir evi olduğu ortaya çıktı. Konuyu araştıran Mehmet İlman tapuda kendisinin olduğu görülen ev ile alakalı detayları öğrendi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Mehmet İlman, düştüğü maddi sıkıntı neticesinde kaymakamlığa başvuru yaparak 1.000 TL sosyal yardım talep etti. Ancak kaymakamlıkta yapılan incelemede Mehmet İlman'ın üzerine kayıtlı Nevşehir'de bir ev çıktı. Bunu öğrenen ve sosyal yardım talebi reddedilen vatandaş büyük bir şok yaşadı.



NEVŞEHİR'DE EVİ ÇIKTI!



Hayatında Nevşehir'e hiç gitmediğini ve orada herhangi bir yakınının da bulunmadığını söyleyen Mehmet İlman hemen soluğu Nevşehir'de aldı. Tapu Müdürlüğü'nde bilgi edinen Mehmet İlman 10 gün boyunca üzerine görünen evin sahibini aradı. Bir emlakçının yardımı ile evin gerçek sahibine ulaşan Mehmet İlman herhangi bir talepte bulunmadan evi devretti.



EVİ GERÇEK SAHİBİNE VERDİ!



Başın agelen olayla alakalı olarak konuşan Mehmet İlman, “Bu ev benim hak etmediğim birşeydi. Vicdanen rahat değildim. Öğrenir öğrenmez evi gerçek sahibine teslim etmek için Nevşehir'e geldim. Şu anda vicdanım çok rahat, büyük bir yükten kurtuldum.” dedi.



TAPUDAKİ HATA 21 YIL SONRA DÜZELTİLDİ!



Yaşanan karışıklığın sebebi de Mehmet İlman'ın gayretleriile ortaya çıktı. Evin gerçek sahibi olan Mehmet Ilman 1999 yılında kooperatife girerek ödemelerini yapıp evi satın aldı. Ancak tapu kaydından Mehmet Ilman yazılacağı yerde Mehmet İlman yazılınca evin sahibi Kuşadası'nda Mehmet İlman oldu. 21 yıl sonra yanlışlık düzeltilere ev gerçek sahibine teslim edildi.



Emlak365.com