110 Bin 390 Metrekare Tarla Belediyeden Yıllık 24 Bin TL'ye Kiralık

Tekirdağ Çerkezköy Belediye Başkanlığı kendisine ait olan 110.390 m2 büyüklüğündeki tarlayı kiralamak üzere ihaleye çıkardı. Tarla için belirlenen yıllık kiralama ücreti 24 bin 50 TL oldu.
110 Bin 390 Metrekare Tarla Belediyeden Yıllık 24 Bin TL'ye Kiralık

Belediye başkanlıklarının arsa arazi satış duyurularına ek olarak kiralık gayrimenkul ilanları da bulunuyor. Genellikle lojman veya işyeri kiralaması için ihale düzenleyen belediye başkanlıkları zaman zaman arazi özellikle tarlaların kiralanması için ihale duyuruları yayımlıyorlar. Bu kapsamda gelen son duyuru Tekirdağ ili Çerkezköy ilçesinde yer alan dev arazi için geldi. İşte o ilan ve detayları.

DEV TARLA 24 BİN TL2YE KİRALANACAK

Çerkezköy Belediyesi tarafından yayımlanan duyuruda tarlanın özellikleri açıklandı, satış sürecine ilişkin bilgi verildi. Kurum tarlanın hangi amaçla kullanılabileceğini, büyüklüğünü duyurda aktarırken arazinin kiralanması için istekli olabilecek vatandaşların başvurularını nasıl yapabilecekleri aktarıldı.

Satış işlemleri hakkında da detaylı bilgi başvuru kılavuzunda yer aldı. Duyuruya göre söz konusu dev tarla Çerkezköy İlçesi Kızılpınar Mahallesi Gabrayoluboyu mevkii 905 ada 2 parsel konumunda bulunuyor. Belediye arazinin büyüklüğünü 110.390,00 m2 olarak açıkladı. Gayrimenkulün kullanım özelliklerine ilişkin ise (tarla) zirai faaliyette kullanılmak üzere kiralama yapılacağı açıkladı.

110 Bin 390 Metrekare Tarla Belediyeden Yıllık 24 Bin TL'ye Kiralık

İHALE BİLGİLERİ

İhale için istekli olacak vatandaşlar için; satış işlemlerinin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunun 45. maddesine göre Açık Teklif (Arttırma) Usulü ile yapılacağını açıklayan belediye, ihalenin 3 yıllık kiralama süreci için geçerli olacağını ilan etti. Bu kapsamda 17 Şubat saat 15.30'da ihel düzenleneceği bildirildi. Tarlayı kiralamak isteyenler bu tarihe kadar başvurularını yapacaklar.

MUHAMMEN BEDEL AÇIKLAMASI

Çerkezköy Belediyesi arazinin kiralama ücretine ilişkin açıklamasında "Muhammen kira bedeli 19.01.2022 tarihli kıymet takdir komisyonunca belirlenmiş olup; yıllık 24.050,00TL+ KDV olup, Geçici teminat bir yıllık tahmini kira bedeli üzerinden (%3) (24.050,00 TL%3= 721.50 TL) olarak belirlenmiştir." ifadelerine yer verdi.

BAŞVURUDA BULUNACAK OLANLAR

110.390 m2 büyüklükteki tarlanın kiralaması için başvurular 17 Şubat tarihine kadar belediyeye yapılacak. Başvurular için ilk olarak 721 TL teminat bedeli ödenecek. Bu bedelin ödendiğine ilişkin makbul ile birlikte vatandaşlar "Başvuru dilekçesi, Gerçek kişilerden: Nüfus cüzdan fotokopisi ve Kanuni ikametgâh belgesi, Tebligat için adres beyanı, Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ziraat Odası ya da İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden 2022 yılında alınan Çiftçilik Belgesi" evrakları ile başvurusunu yapacaklar.