158 Metrekare Dubleks Prefabrik Ev Kaç TL'ye Yaptırılır? Prefabrik Ev Fiyatları 2021

Prefabrik ev yaptırmanın yaygınlaştığı son dönemlerde fiyatlar da öne çıkmaya başladı. 158 metrekare dubleks prefabrik ev kaç TL'ye yaptırılabilir?
158 Metrekare Dubleks Prefabrik Ev Kaç TL'ye Yaptırılır? Prefabrik Ev Fiyatları 2021

Türkiye'de prefabrik evler son yıllarda oldukça yaygınlaşmaya başladı. Uzun bir süreç gerektirmeden bu evlerin yapımının gerçekleşmesi ve maliyet açısından betonarme evlere göre daha avantajlı olmasından dolayı insanlar prefabrik ev yaptırmayı tercih ediyorlar. Prefabrik evlere dair araştırma yapan vatandaşlar lüks ve konforlu dubleks prefabrik evlerin fiyatlarını merak ediyorlar.

158 METREKARE DUBLEKS PREFABRİEK EV KAÇ TL'YE YAPTIRILIR?

Prefabrik ev fiyatları araştırıldığında ortalama fiyat aralığının oldukça geniş olduğu görülebiliyor. Bu kullanılan malzemeden, prefabrik evi yapan firmaya kadar farklı etkenlerde fiyatlamanın oluşmasından kaynaklanıyor. Yapılan son fiyat araştırmasına göre şu anda 158 metrekare dubleks bir prefabrik ev ortalama 175 Bin TL'ye yaptırılıyor.

158 metrekare dubleks prefabrik ev için verilen fiyat içerisinde şu hizmetler de yer alıyor:

-Bina malzemesinin temin edilerek montaj işleminin yapılması
-Boya badana işlerinin yapılması
-Tüm iç ve dış kapılarının takılması
-Prefabrik evdeki pencerelerin plastik doğrama ile çift camlı olarak takılması
-Elektrik tesisatı işlerinin yapılması

DUBLEKS PREFABRİK EVİN İÇ PLANLAMASI

158 metrekare olarak bildirilen dubleks prefabrik evin iç planlaması hakkında detaylı bilgiler de verildi. Buna göre yapının içerisinde iki kat bulunuyor. Bu iki kat içerisinde 3 oda, 1 salon, 3 banyo, 1 mutfak, 2 tuvalet, 1 balkon, 2 antre ve 3 veranda bulunuyor.

İç duvar ve dış duvar kalınlığının 10 cm olduğu bildirildi. Tavanın ise saten alçı asma tavan olduğu kaydedildi. Kapılar ise ahşap kasalı ve pervazlı Amerikan kapı olarak açıklandı. Dış kapının ise çelik kapı olduğu belirtildi.

PREFABRİK EV YAPTIRIRKEN HANGİ İŞLEMLER YAPILMALI?

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler bu konuda üretim yapan bir firma ile anlaşarak işe başlayabilirler. Ancak bu firma evi üretim belirtilen yere getirerek montaj yapmakla sorumludurlar. Bunun için vatandaşlar da bazı işlemler yapmalıdırlar. Zemin betonu, çevre düzenleme işi, semin ve duvar kaplamaları, prefabrik bina harici elektrik, pissu, temiz su bağlantılarının yapılması, belediyeden izin alınması, ruhsat işlemlerinin gerçekleştirilmesi, ısıtma ve soğutma tesisatı gibi işlemler firmalar tarafından yapılmamaktadır. Bunları prefabrik evi yaptırmak isteyenler yapmalıdırlar.