17 Günlük Tam Kapanma Gayrimenkul Sektörü ve Konut Satış Rakamlarını Nasıl Etkileyecek?

Türkiye 29 Nisan 2021 tarihi itibari ile 17 günlük tam kapanma dönemine geçiş yaparken getirilen 17 günlük sokağa çıkma yasağının konut satışları ve gayrimenkul sektörüne olan etkileri de merak konusu oldu. İnşaat sektörü 17 günlük tam kapanmanın ardından düşük faizli yeni konut kredisi desteği kampanyası bekliyor...
17 Günlük Tam Kapanma Gayrimenkul Sektörü ve Konut Satış Rakamlarını Nasıl Etkileyecek?

Yükselen konut fiyatları ve kredi faiz oranları nedeni ile son derece zorlu bir dönemden geçen inşaat ve gayrimenkul sektörü bu seferde tam kapanma nedeni ile yeni bir darbe daha almış oldu.

Havaların ısınması ile beraber taşınma planlarının hayata geçirilmesi ve konut satış rakamlarının artışa geçtiği bahar dönemine denk gelen tam kapanma gayrimenkul sektöründe toparlanma beklenen bir dönemin es geçilmesine neden oldu.

17 GÜNLÜK TAM KAPANMA SONRASI ZİRAAT BANKASI, HALKBANK, VAKIFBANK NORMALE DÖNÜŞ SÜRECİNDE YENİ DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI BAŞLATIR MI?

Binlerce kişiye istihdam sağlayan ve pek çok alt sektörü besleyen inşaat sektörü ekonomide yaşanan dalgalanmalardan en çok etkilenen sektörlerin başında yer alırken ne yazık ki tam kapanma süreci de sektörü olumsuz etkiledi.

Konut projelerinin bahar kampanyaları ile hareketlenme yaşamaya başlayan sektörde başlatılan 17 günlük tam kapanma ve ekonomide yaşanan dalgalanma insanların yeniden alım pozisyonundan bekleme pozisyonuna geçiş yapmasına neden olurken süreçte yeni destek kredisi kampanyası da beklenmeye başlandı.

Hatırlanacağı üzere 2020 yılında uygulanan kısıtlamaların kaldırılması ve yeni normale geçiş sürecinde kamu bankaları 1 sene ertelemeli düşük faizli konut kredisi desteği sağlarken 17 günlük tam kapanma döneminin sona ermesi ile beraber inşaat sektöründe en geç Haziran ayında başlatılacak yeni destek kredisi beklentisi oluştu.

Sektör yaşanan zorlu dönemin ancak bu şekilde atlatılabileceğini belirtirken bankaların bir önceki dönemde olduğu gibi 1 sene ertelemeli kredi vermeseler dahi en azından yüzde 0.79 faiz oranının altında bir destek kredisi vermesini talep ediyor. Bankaların ise süreçte yeni normale dönüş ile izleyecekleri politikalar ev sahibi olmak isteyen kişiler tarafından yakından takip edilecek.