18 Yıl Süren Miras Davası Sona Erdi! 25 Milyon TL'lik Miras Fatih İtfaiyesi Personellerine Dağıtılacak!

Türkiye'nin çokça konuştuğu miras davası sonuçlandı ve eski Türkiye güzeli ve aynı zamanda doktor olan Mahmure Birsen'in 25 Milyon TL'lik mirası dağıtıldı. Mahmure Birsen'in vasiyeti gereği tüm mirası kendisini 2 defa yangından kurtaran Fatih İtfaiyesi personellerine verildi.
18 Yıl Süren Miras Davası Sona Erdi! 25 Milyon TL'lik Miras Fatih İtfaiyesi Personellerine Dağıtılacak!

1936 yılında Türkiye güzeli seçilen Mahmure Birsen'in 25 Milyon TL'yi bulan mirası ile alakalı olarak görülen davanın karar duruşması bugün İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya mirasçı olan itfaiye erleri ve onların avukatları katıldı. 18 yıldır devam eden miras davasında mahkeme Mahmure Birsen Sakaoğlu'nun mirasının aralarında 272 itfaiye erinin de olduğu mirasçılara dağıtılmasına karar verdi.

25 MİLYON TL 272 KİŞİYE PAYLAŞTIRILACAK

272 kişilik mirasçı listesinde Mahmure Birsen Sakaoğlu'nun manevi oğlu ve avukatı da yer aldı. Paranın mirasçılara dağıtılması ise tereke memuru tarafından yapılacağı bildirildi. Ayrıca Mahmure Birsen Sakaoğlu'na ait çok sayıda gayrimenkulün de bulunduğu açıklandı. Bu gayrimenkullerin paylaşımı da tereke memuru tarafından yapılıp mirasçılara hakları oranında paylaştırılacak.

Fatih İtfaiyesi personellerinin bir kısmının avukatı olan Rukiye Pınar Aslan bir açıklama yaparak, “12 Milyon TL dolaylarında bir para sözkonusuydu. Onun bugün 25 Milyon TL'ye ulaştığını biliyoruz. Öncelikle bu ana paradaki faiz mirasçılara dağıtılacak. Daha sonra da vasiyet gereği ana para üzerinde işleyen 3 ayda bir faiz ile gayrimenkul gelirleri de itfaiye erlerine verilecek.” dedi.

Dava sürecinin çok uzun olduğuna dikkat çeken Rukite Pınar Aslan, “18 yıl boyunca devam eden bir davadan bahsediyoruz. Doğal olarak vasiyatnamede mirasçı olan ama bu davanın sonuçlanmasına ömrü yetmeyen müvekkillerimiz var. Onların da hakları kendi mirasçılarına sadece şu anda işletilmiş olan faizden ödenecek. Yalnız bu mirasçılar bundan sonraki işleyen faizlerden ve gayrimenkul gelirlerinden yararlanamayacaklar.” ifadelerini kullandı.

VASİYETNAMEDE NE YAZIYORDU?

Mahmure Birsen Sakaoğlu'nun ölmeden önce yazdırdığı vasiyetnamesinde Fatih'te bulunan dairesinin satılmaması ve kirası ile bankada mevcut olan dolar ile Türk lirası (12 Milyon TL) hesabının üzerine eklenerek sonsuza kadar 3 ayda bir faizlerinin Fatih itfaiye erlerinin müdüründen kapıcısına kadar aynı miktarda ödenmesi yazıyordu. Ayrıca manevi oğlu Mustafa Bakır'a enflasyona göre otomobil ile geçineceği paranın toplanan faiz ve kiradan peşin olarak ödenmesi vasiyetnamede yazılıydı.

Mahmure Birsen Sakaoğlu vefat ettiği sırada erkek kardeşi Selahattin İzmirli hayattaydı. Ancak vasiyetnamede Mahmure Birsen Sakaoğlu, Selahattin İzmirli'ye bir kuruş dahi vermeyin şeklinde yazdığı için miras davası yıllar boyunca sürdü.