1915 Çanakkale Köprüsü Geçici Çalışma Halatı Montajı Başladı!
Türkiye'nin mega projeleri arasında yer alan 1915 Çanakkale Köprüsü projesi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü unvanını ülkemize getirecek olan projede geçici çalışma halatı montajı başladı.
Korana virüs salgınına rağmen şantiyede gerekli önlemler alınarak çalışmalara devam edilen Dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü projesi için çalışmalar sürüyor.
Simgelerin Köprüsü unvanı ile anılan Çanakkale Köprüsü projesi için Lapseki ilçesi Şekerkaya ve Gelibolu ilçesi Sütlüce şantiyelerinde hummalı çalışma devam ederken projedeki kritik eşiklerden biri olan çalışma halatı montajına başlandı.
35 DAKİKA SÜREN BOĞAZ GEÇİCİŞ SÜRESİ SADECE 6 DAKİKAYA DÜŞÜRÜLECEK!
Normal şartlar altında gemi ile geçiş süresi 35 dakika olan Boğaz geçiş süresi 1915 Çanakkale Köprüsü tamamlandığı anda sadece 6 dakikaya düşürülecek.
Özellikle de yaz döneminde ve tatil günlerinde büyük yoğunluğa sahne olan uzun araç kuyrukları da projenin tamamlanması ile beraber sona erecek.
Ekipler bir yandan köprünün yapımı için çalışmalarını sürdürürken bir yandan da köprünün İstanbul ve Balıkesir'e bağlanmasını sağlayacak olan yollarda kullanılacak gişeler, ara yollar ile kavşak bağlantıları, menfez, köprü, otoyol bağlantıları, gişeler gibi yapılar da inşa edilmeye devam ediyor.
Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine geçici olarak kapatılırken bu süre zarfında köprünün geçici çalışma halatı montajı da tamamlanmış olacak.