1915 Çanakkale Köprüsü Kedi Yolu Tamamlandı, Dev Köprünün Silueti Tüm Heybetiyle Ortaya Çıktı!

Türkiye'nin en büyük ulaşım projeleri arasında yer alan, tamamlandığı anda pek çok alanda rekorlar kırarak tarihe geçecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.
1915 Çanakkale Köprüsü Kedi Yolu Tamamlandı, Dev Köprünün Silueti Tüm Heybetiyle Ortaya Çıktı!

Türkiye'nin en büyük ulaşım projeleri arasında yer alan, tamamlandığı anda pek çok alanda rekorlar kırarak tarihe geçecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Koronavirüs tedbirleri alınarak devam eden projede kedi yolu büyük oranda tamamlanırken dev köprünün silueti de kendisini gösterdi.

Tamamlandığı anda pek çok ilke imza atacak ve kendi alanında çok sayıda rekoru Türkiye'ye getirecek olan 1915 Çanakkale Köprüsü üzerinde çalışmalar hiç hız kesmeden devam ediyor. Projede koronavirüs salgını nedeni ile tüm tedbirler alınırken çalışmalar ise bu sayede kesintisiz sürüyor.



1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ KEDİ YOLU TAMAMLANIYOR!



Projede çalışmalar planlandığı şekilde ilerlemeye devam ederken Türkiye'nin gurur projesi olacak 1915 Çanakkale Köprüsü projesinde kedi yolu bölümünde sona gelindi. Köprünün ana halatlarının çekileceği aşamada çalışma platformu görevi üstlenecek olan kedi yolu bölümünde sona gelindi. Kedi yolu bölümü sayesinde Avrupa ve Asya kıtaları, Lapseki'den Gelibolu yakasına kadar birbirine bağlanmış olacak.



Kılavuz yol sayesinde 1915 Çanakkale köprüsü silueti de iyice belirginleşmeye başlarken hatırlanacağı üzere köprünün temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Mart 2017 tarihinde atılmıştı. Kedi yolunun tamamlanması için küçük bir bölümün kaldığı belirtilirken Lapseki ilçesinde yer alan 680 metrelik viyadük bölümünde de çalışmaların sonuna gelindiği belirtiliyor.



Söz konusu bölümlerin tamamlanması ile beraber Şubat ayı ile beraber dev köprüde ana halatların ve askı halatlarının montaj aşamasına geçileceği belirtiiyor.



Emlak365.com