1915 Çanakkale Köprüsü Projesi İle Bursa'da Arsa Fiyatları Yüzde 107, Tarla Fiyatları Yüzde 100 Zamlandı!

Pandemi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de insanların tercihlerini değiştirirken özellikle de emlak ve gayrimenkul yatırımı yapan kişilerin tercihlerinde son derece belirgin değişiklikler yaşandı.
1915 Çanakkale Köprüsü Projesi İle Bursa'da Arsa Fiyatları Yüzde 107, Tarla Fiyatları Yüzde 100 Zamlandı!

Pandemi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de insanların tercihlerini değiştirirken özellikle de emlak ve gayrimenkul yatırımı yapan kişilerin tercihlerinde son derece belirgin değişiklikler yaşandı. Hem vatandaşların artık arsa ve tarla yatırımına ağırlık vermesi hem de 1915 Çanakkale Köprüsü projesi ile bölgede ulaşımın kolaylaşacak olması arsa ve tarla fiyatlarının uçuşa geçmesine neden oldu.

Yapımı tamamlandığı anda çok sayıda rekora imza atacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü projesinin inşaatına tüm hızı ile devam ederken bölgedeki gayrimenkul fiyatları da artış gösteriyor. Proje ile beraber gayrimenkul fiyatları da yükselirken projenin güzergahı üzerinde bulunan arsaların satış fiyatlarında yüzde 107 oranında, tarlaların fiyatlarında ise yüzde 100 oranında zam geldiği belirtiliyor.



YENİ PROJE YATIRIMCILARIN İŞTAHINI KABARTTI, ZAM HABERLERİ ÜST ÜSTE GELDİ!



Çanakkale 1915 köprüsü güzergahında yer alan Gelibolu ve Lapseki ilçeleri arasında bulunan arsa ve tarla fiyatlarına zam haberleri gelmeye devam ediyor. Projenin tamamlanmasının ardından Çanakkale ile Balıkesir, İstanbul, İzmir ve Tekirdağ gibi illerle ulaşımın çok daha kolay bir hale gelecek olması bölgede yer alan taşınmaz fiyatlarını da uçuşa geçirdi.



Endeksa tarafından açıklanan son verilere göre Çanakkale'de konut fiyatlarına son 1 senelik zaman dilimi içerisinde yüzde 51 oranında zam gelirken konut imarlı arsa fiyatlarında bu artış oranı yüzde 107 oranında gerçekleşti. Bölgede yer alan tarla, bağ ve bahçelerin satış fiyatlarına ise yüzde 100 oranında zam geldi.



Gelen zamların ardından Çanakkale genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 2 bin 901 liraya yükselirken ortalama konut satış fiyatı ise 322 bin 111 liraya ulaştı. Çanakkale'de yer alan arsaların metrekare ortalama satış fiyatı 596 liraya ulaşırken arazi metkerare ortalama satış fiyatı ise 40 liraya yükseldi.



Emlak365.com