2000 TL Ev Kirası Şubat Ayında Kaç TL Olacak? TÜFE Kira Artış Oranları Açıklandı Mı?

Şubat ayı kira artış oranı belli oldu mu? Kira artış oranı ne zaman açıklanacak? 12 aylık TÜFE oranları hangi tarihte ilan edilecek?
2000 TL Ev Kirası Şubat Ayında Kaç TL Olacak? TÜFE Kira Artış Oranları Açıklandı Mı?

Kira artış oranları hem ev sahipleri hemde kiracılar tarafından yakından takip ediliyor. Şubat ayında sözleşme yenileyecek olan vatandaşlar için hem sözleşme kira artış oranlarının ne zaman açıklanacağını hemde ortalama tutarları değerlendiriyoruz.

KİRA ARTIŞ ORANI ŞUBAT 2022

Şubat ayında kira sözleşmesi yenileyecek olan ev sahibi ve kiracılar için Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak rakamlar baz alınacak. Vatandaşlar için TÜİK ilgili verileri önümüzdei hafta içerisinde açıklayacak.

TÜİK takvimine göre her ayın 3. gününde resmi tatil olmaması durumunda açıklanacak. Şubat ayına ilişkin TÜİK verileri, TÜFE TEFE oranları da 3 Şubat Perşembe günü açıklanacak.

Kurumun resmi sitesinden ilan edilecek verilerde aylık enflasyon oranları, yıllık enflasyon oranları ve son 12 aylık enflasyon oranları belli olacak. Kira sözleşmesi oranları ise son 12 ayın TÜFE, oranlarına göre imzalanacak. Ev sahipleri ilan edilen son 12 ayın TÜFE oranlarından daha yüksek oranda zam yapamazlar. Kira artış oranı yasal düzenleme kapsamında olup daha fazla artış olamaz. Hem kiracıların hemde ev sahiplerinin kontrat imzalarken bu hususu göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

Ayrıca ev sahibi ve kiracılar son 12 ayın TÜFE oranlarından daha düşük seviyede zam oranında anlaşabilirler. TÜFE oranları üst sınırı bildirmektedir. Daha alt tutarda sözleşme imzalanabilir.

2000 TL EV KİRASI NE KADAR OLACAK?

Kira artış oranlarına ilişkin resmi rakamlar 3 Şubat tarihinde belli olacak. Ocak ayında ise oranlar yüzde 19.6 seviyesinde oldu. Şubat ayında da bu oranların ortalama yüzde 18 ile yüzde 19 seviyesinde olacak. İşte farklı ihtimal doğrultusunda 2000 TL'lik ev kirasının muhtemel zam oranları.

Kira Artış Oranı Yüzde 18.00 Olursa

2000 TL'lik ev kirası yüzde 18'lik kira artış oranıyla 360 TL zam alır ve 2360 TL olur.

Kira Artış Oranı Yüzde 18.50 Olursa

2000 TL'lik ev kirası yüzde 18.5'lik kira artış oranıyla 370 TL zam alır ve 2370 TL olur.

Kira Artış Oranı Yüzde 19.00 Olursa

2000 TL'lik ev kirası yüzde 18'luk kira artış oranıyla 380 TL zam alır ve 2380 TL olur.