2020 Yılında Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zammı Yok Mu, Eylül Ayında Yeni Zam Oranları Açıklanır Mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından her sene yeniden değerleme oranı üzerinden yapılan kentsel dönüşüm kira yardımı zammı 2020 için bekleyiş sürüyor.
2020 Yılında Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zammı Yok Mu, Eylül Ayında Yeni Zam Oranları Açıklanır Mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından her sene yeniden değerleme oranı üzerinden yapılan kentsel dönüşüm kira yardımı zammı 2020 için bekleyiş sürüyor. Ev sahipleri tarafından kiralarına zam yapılan kiracılar yeni zamlı kiralarını almak için beklerken Bakanlık kanadından henüz beklenen resmi açıklama gelmedi.

Evini kentsel dönüşüme vererek kendisi kiraya çıkan kişilere ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı desteği ödemesi için her sene açıklanan zam oranı bu sene gecikti.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI 2020 İÇİN ZAM ORANI NEDEN AÇIKLANMADI?



Her sene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mayıs ve Haziran ayları içerisinde açıklanan kentsel dönüşüm kira yardımı zam oranı rakamı ne yazık ki aradan geçen uzun süreye rağmen halen ilan edilmedi.



Oturmuş olduğu evini kentsel dönüşüme vererek kendisi kiraya çıkan kişilere ödenen kentsel dönüşüm kira desteği her sene Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından o sene başında açıklanan yeniden değerleme oranı üzerinden Haziran ayı içerisinde zamlanıyordu.



Ancak bu sene korana virüs salgını nedeni ile yaşanan gecikme Eylül ayına girilmesine rağmen devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından henüz konu hakkında resmi bir açıklama yapılmazken üst yönetim tarafından talimat verilmesinin beklendiği belirtiliyor.



Şu anda bakanlık sitesinde halen 2019 yılında ilan edilen yardım tutarları yer alırken ödemeler de halen bu liste üzerinden gerçekleştiriiyor.



Yayımlanan son listede illere göre kentsel dönüşüm kira yardımları ödemeleri sürerken en düşük kira yardımı tutarı 715 lira ve en yüksek bin 150 TL olarak ödenmeye devam ediyor.



2020 Yılında Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Zammı Yok Mu, Eylül Ayında Yeni Zam Oranları Açıklanır Mı?



Emlak365.com