2020 Yılsonu İnşaat Tuğlası Fiyat Listesi

İnşaat yapı malzemelerinin temelinde yer alan tuğlalar, yapı ve çeşitlerine göre fiyat farklılığı gösteriyorlar. Tuğla fiyatlarına ilişkin son fiyat tablosu haberimizde.
2020 Yılsonu İnşaat Tuğlası Fiyat Listesi

İnşaat yapı malzemelerinin temelinde yer alan tuğlalar, yapı ve çeşitlerine göre fiyat farklılığı gösteriyorlar. Tuğla fiyatlarına ilişkin son fiyat tablosu haberimizde.

2020 yılında inşaat malzemelerinde yaşanan fiyat artışları tuğla fiyatlarında da kendisini hissettirdi. Tuğla fiyatlarının yılbaşı rakamlarına göre oldukça yüksek oranda artmış olması firmaların projelerine başlarken belirledikleri maliyet oranlarını yenilemelerine neden oldu. Emlak365.com olarak bizlerde 2020 Aralık ayı ortalarına gelinen şu günlerde çeşitlerine göre tuğla fiyatlarında yaşanan fiyat değişim tablosunu inceledik.

2020 YIL SONUNDA ÇEŞİTLERİNE GÖRE TUĞLA FİYAT LİSTESİ

İnşaat yapı malzemelerinde meydana gelen fiyat artışları Aralık ayında da devam ediyor. 2020 yılı Ocak ayından 2020 yılı Aralık ayına kadar olan dönemde fiyatlar başta demir olmak üzere çok sayıda kalemde kademeli olarak arttı. Yeni projeye başlayan firmalar maliyet artışlarından olumsuz etkilenirken kendileri için en uygun fiyatlar için araştırma halindeler. Emlak365.com olarak bizlerde inşaat yapı malzemelerine ilişkin ortalama fiyat listelerini belli dönem aralıklarla paylaşıyoruz.

Bu kapsamda tuğla fiyatlarında yaşanan son durumu da yazımızda ele aldık.İnşaat firmaları için en önemli maliyet kalemlerinden olan tuğla fiyatları oransal olarak ciddi bir değerde yükseldi. Ancak pandemi sürecinde diğer yapı malzemelerinde yaşanan fiyat artışları göz önünde bulundurulduğunda tuğla fiyatlarında yaşanan artış daha makul bir seviyede yer alıyor. Çeşitlerine göre fiyat listesi oluşturulan tuğla için nakliye ücreti, uzun vadeli sözleşmeler, KDV gibi değerler fiyatların bölgelere göre farklılık göstermesine neden olabilir.

Çeşitlerine Göre Tuğla Fiyatları

8,5’luk Yatay Delikli Tuğla Fiyatı: 70 Kuruş

10’luk Yatay Delikli Tuğla Fiyatı: 75 kuruş

13,5’luk Yatay Delikli Tuğla Fiyatı: 85 kuruş

18,5’luk Yatay Delikli Tuğla Fiyatı: 1.45 TL

19’luk Düşey Delikli Yığma Tuğla Fiyatı: 1.45 TL

20’lik Asmolen Tuğla Fiyatı: 2.55 TL

25’lik Asmolen Tuğla Fiyatı 2.95 TL

Emlak365.com