2021 Emlak Vergisi 1. Taksit Ödemeleri Ne Zaman Başlayacak?

Türkiye'de evi, arsası, işyeri olan ve mükellefiyeti bulunmayan vatandaş için 2021 yılı emlak vergisi ödemeleri başlamak üzere.
2021 Emlak Vergisi 1. Taksit Ödemeleri Ne Zaman Başlayacak?

Türkiye'de evi, arsası, işyeri olan ve mükellefiyeti bulunmayan vatandaş için 2021 yılı emlak vergisi ödemeleri başlamak üzere. Yılda iki taksit halinde ödenen ve ilk taksiti için sürecin başlamasını bekleyen vatandaşlar için ödemelerin ne zaman ve nereye yapılacağını aktarıyoruz.

EMLAK VERGİSİ 2021 YILI İLK TAKSİTİ

Bilindiği üzere herhangi bir gayrimenkulü olan vatandaşlar, çeşitli nedenlerden dolayı emlak vergisinden muaf değillerse belediyelere ödeme yapacaklar. Kendilerine ait olan konutları, yazlıkları, arsaları, arazileri, işyerleri için ödeme yapacak olan vatandaşlar için bu ödemelerini yılın ilk yarısında ve ikinci yarısında olmak üzere iki taksit halinde yapacaklar.

Emlak vergisi ilk taksit ödemelerinde vatandaşlar için süreç her sene aynı dönemde başlar. Vatandaşlar emlak vergisi ödemelerinde ilk taksitleri Mart ayı itibariyle ödemeye başlarlar. 3 aylık bir süreç içerisinde ödemeleri yapmaları istenen vatandaşlar Mayıs sonuna kadar vergilerini ödeyebilirler. 2021 yılının ikinci taksiti için ise süreç kasım ayında başlar. Vatandaşlar ikinci taksit ödemelerini 30 günlük süre içerisinde yaparlar.


  • Emlak vergisi 1. taksit ödeme tarihleri: 1 Mart ile 31 Mayıs

  • Emlak vergisi 2. taksit ödeme tarihleri: 1 Kasım ile 30 Kasım


2021 YILI EMLAK VERGİSİ ZAMMI

Emlak vergisi 2021 yılında zamlandı. Yeniden değerleme oranlarına göre zam alan emlak vergisi ödemleri 2020 yılında yapılan ödemelere göre daha yüksek tutarda ödenecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yeniden değerleme oranlarına göre 2021 yılı emlak vergisi ödemeleri yüzde 4.55 oranında fazla olacak. Örneğin herhangi bir gayrimenkulü için geçen sene 500 TL vergi ödeyen bir mükellef aynı gayrimenkul için 2021 yılında 525 TL ödeme yapacak.

Emlak365.com