2021 Yılı Emlak Vergisi Son Ödeme Tarihleri! 1. ve 2. Taksit Ödeme Tarihleri Ne Zaman Başlayacak?

Emlak vergisi ödeme tarihleri açıklandı. Evi, işyeri, arsası, dükkanı gibi taşınmaz malı olan herkesin ödemekle yükümlü olduğu vergiye emlak vergisi adı verilmektedir.Her sene Mart ayında başlayan emlak vergisi ödemeleri isteyen kişiler için peşin isteyen kişiler için ise taksitli olarak yapılabilmektedir.
2021 Yılı Emlak Vergisi Son Ödeme Tarihleri! 1. ve 2. Taksit Ödeme Tarihleri Ne Zaman Başlayacak?

Emlak vergisi ödeme tarihleri açıklandı. Evi, işyeri, arsası, dükkanı gibi taşınmaz malı olan herkesin ödemekle yükümlü olduğu vergiye emlak vergisi adı verilmektedir.

Her sene Mart ayında başlayan emlak vergisi ödemeleri isteyen kişiler için peşin isteyen kişiler için ise taksitli olarak yapılabilmektedir. Tek seferde ödeme yapan kişiler peşin olarak toplam borçlarını öderken isteyen kişiler için ise 2 eşit taksit halinde ödeme imkanı sunulmaktadır.

EMLAK VERGİSİ 1. TAKSİT 2021! EMLAK VERGİSİ ÖDEME TARİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Emlak vergisi ödemeleri iki eşit taksit halinde yapılırken ilk ödeme dönemi Mart ayında başlamaktadır. 1 Mart 2021 tarihi itibari ile başlayan emlak vergisi birinci taksit ödemeleri 31 Mayıs 2021 Pazartesi günü sona erecek.

İsteyen kişiler bu tarihe kadar tek seferde isimlerine tahakkuk eden emlak vergisi rakamını tek bir seferde peşin olarak ödeyebilecekler. Peşin ödeme yapmak istemeyen kişiler için ise 2 eşit taksit halinde ödeme yapma imkanı sunulacak.

Taksitle ödeme yapmak isteyen kişiler için ise emlak vergisi 2. taksit ödeme tarihi 1 Kasım 2021 Pazartesi günü başlayacak. Emlak vergisi ikinci taksit son ödeme tarihi ise 30 Kasım 2021 Salı günü itibari ile sona erecek. Sahip olduğu evi, işyeri, arsası ve tarlası olan kişiler için son ödeme tarihi dolmadan ödeme yapılması gerekiyor.

EMLAK VERGİSİ ÖDENMEZSE NE OLUR?

Pek çok kişi emlak vergisin ödeme konusunda kararsızlık yaşamaktadır. Emlak vergisi ödemesi zorunlu olan vergiler arasında yer almakta olup ödenmediği takdirde aylık gecikme cezası tahakkuk edilmektedir. Belediyeler genelde emlak vergisi borcuna haciz uygulamasını hakları bulunmasına rağmen uygulanmamakta olup taşınmazın satışının yapılması durumunda mutlaka belediyeler tarafından tahsil edilmekte, ardından taşınmazın tapu satış ve devir işlemine izin verilmektedir.