2021 Yılında Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Kaç Ay, Ne Kadar?

AFAD tarafından her gün yeni bir deprem haberi açıklanmaya devam ederken yaşanan her deprem bir kere daha kentsel dönüşümün öneminin hatırlanmasına neden oluyor. Devlet kentsel dönüşümü teşvik etmek amacı ile kira yardımı ve taşınma yardımı olmak üzere çok sayıda destek ödemesi yapıyor.
2021 Yılında Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Kaç Ay, Ne Kadar?

Evini kentsel dönüşüme vermek isteyen kişilerin yeni evlerini teslim alana kadar mağdur olmamalarını sağlamak amacı ile devlet belirli süre kira yardımı ödemesi yaparken yine ilk taşınma işlemleri için de taşınma yardımı yapılıyor.

Yapılan bu yardımlar belirli kriterleri taşıyan kişilere yapılırken yine kategorilere ayrılan iller için belirlenen rakamlarda belirli süreli olarak ödenmektedir. Peki, 2021 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay, ne kadar ödeniyor?

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI KAÇ AY?

Kentsel dönüşüm kira yardımı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde ödenmekte olup ödemeler 18 ay yapılmaktadır.

Ancak, devlet tarafından kentsel dönüşüm riskli yapı alanı ilan edilen bölgelerde kentsel dönüşüm kira yardımı 48 ay olarak ödenmektedir. Riskli yapı ilan edilen bölgelerde konutların riskli yapı raporu alma zorunluluğu da bulunmakta olup burada amaç kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmaktır.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar kapsamında kentsel dönüşüm kira yardımı ödemeleri illere göre belirlenen kategorilere göre uygulanmaktadır. İllerin ortalama kira bedelleri temel alınarak oluşturulan bu tabloya göre iller 6 kategoriye ayrılırken en düşük kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı 715 lira olarak ödenirken en yüksek kira yardımı ise Ankara, İstanbul ve İzmir illerinin yer aldığı 3 büyükşehir için bin 150 TL olarak ödenmektedir.