250 Bin Dolar Ödeyen 7 Bin 312 Yabancı Konut Alarak Türk Vatandaşı Oldu!

Yabancılara konut satışını teşvik etmek amacı ile başlatılan vatandaşlık uygulamasında sınırın 250 bin dolara çekilmesi beklenen etkiyi gösterdi.
250 Bin Dolar Ödeyen 7 Bin 312 Yabancı Konut Alarak Türk Vatandaşı Oldu!

Yabancılara konut satışını teşvik etmek amacı ile başlatılan vatandaşlık uygulamasında sınırın 250 bin dolara çekilmesi beklenen etkiyi gösterdi. 93 ülkeden 7 bin 312 yabancı Türk vatandaşı oldu.

Türk vatandaşı olmak isteyen yabancıları konut almaya teşvik etmek amacı ile yabancıya konut satışı rakamı 1 milyon dolardan 250 bin dolar seviyesine çekilmişti. Yapılan büyük indirim yabancıların konut alım iştahlarını açtı. Özellikle de kendi ülkesinde yaşanan iç karışıklıklardan kaçan Orta Doğu ve Arap ülkelerinin vatandaşları konut alımında öne çıktı.

93 ÜLKEDEN 7 BİN 312 YABANCI 250 BİN DOLAR ÖDEYEREK TÜRK VATANDAŞI OLDU!

Açıklanan son rakamlara göre 2018 senesinde Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik kapsamında yapılan değişikliğin ardından 93 ülkeden 7 bin 312 yabancı 250 bin dolar ödeyerek taşınmaz alımı yaparak Türk vatandaşı olmaya hak kazandı.

EN ÇOK İRAN VATANDAŞLARI KONUT ALIMI İÇİN TALEPTE BULUNDU!

2018 yılında yapılan düzenleme ile 1 milyon dolar olarak uygulanan Türk vatandaşlığı almak için satın alınması gereken taşınmaz bedeli 250 bin dolar seviyesine çekilmişti. İnşaat sektöründe büyük sevinç yaratan düzenlemenin ardından düşürülen tutar ile beraber yabancıya konut satışı rakamlarında adeta büyük bir patlama yaşanmış ve yabancıların Türkiye'ye olan ilgisi artmıştı.

Yapılan düzenlemenin ardından yabancılar konut alımı için vites arttırırken Türk vatandaşı olmak için en çok alım yapan ülke vatandaşı İranlılar oldu. 1716 İranlı konut alarak Türk vatandaşı olmaya hak kazanırken bu ülkeyi 997 kişi ile Afganistanlılar, 925 kişiyle Iraklılar izledi. Aralarında Barbuda, Nevis, Saint Kitts ve Antigua gibi adı hiç duyulmamış Karayip ülkelerinden dahi yabancılar 250 bin dolarlık taşınmaz alımı yaparak Türk vatandaşı olmaya hak kazandılar.

Emlak365.com