26 Haziran'da Temeli Atılıyor! Kanal İstanbul Projesi Borsada Hangi Hisseleri Etkiler?

Türk Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak büyük önem taşıyan Kanal İstanbul projesi için ilk köprü temel atma töreni düzenlenecek olan Kanal İstanbul projesi borsada da heyecan yarattı. Peki, Kanal İstanbul hangi hisseleri etkiler 2021, çimento ihalesi yapıldı mı, Kanal İstanbul projesi IHLGM, GYO hisseleri hangileri, BIST çimento endeksi yükselir mi, hangi firma aldı?
26 Haziran'da Temeli Atılıyor! Kanal İstanbul Projesi Borsada Hangi Hisseleri Etkiler?

Kanal İstanbul projesi ilk köprü temal atma töreni için geri sayım başlarken dev projede yaşanan gelişmeler borsa yatırımcıları tarafından da yakından takip ediliyor. Projenin son derece büyük olması nedeni ile borsada yankıları da büyük olurken atılan adımlar yatırımlara yön veriyor.

KANAL İSTANBUL HANGİ HİSSELERİ ETKİLER 2021?

Kanal İstanbul projesinde ilk kazma olarak kabul edilen ilk köprü inşaatı için temel atma töreni 26 Haziran 2021 Cumartesi olarak ilan edilmişti. Şantiye alanında temel atma töreni için hazırlıklar başlarken konu hakkında borsa yatırımcıları da yaşanan gelişmeleri takip ediiyor.

Konu hakkında canlı yayında özel değerlendirmede bulunan Marbaş Menkul Değerler GMY Soner Kuru değerlendirmesinde "Hem GYO, hem inşaat sektörü hem de çimento hisselerinde Kanal İstanbul hareketliliği yaşanmaya devam ediyor. Özellikle de 1400 - 1468 hareketine baktığımızda daha çok inşaat, çimento ve GYO hisselerinde hareketlilik gördük.

Asıl fiyatlama temel atılmasından sonra olacaktır. Çünkü proje üzerinden çok fazla spekülasyon yapılıyor ve belirsizlikler var. Burada asıl hareketlenme temel atıldıktan ve bu belilrsizlikler ortadan kalktıkça yaşanacaktır. Faaliyetlerinin hızlanma durumunda göre Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketlerinin endekste işlem ağırlıklarının artacağını düşünüyorum. Çünkü orada yatırımı ve projesi bulunan çok sayıda Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, inşaat şirketi bulunuyor" diyerek projenin borsaya da yansıyacağını söyledi.

26 Haziran'da Temeli Atılıyor! Kanal İstanbul Projesi Borsada Hangi Hisseleri Etkiler?

Temel atma töreni tarihinin açıklanması ile beraebr Emlak Konut GYO ve Boğaziçi Beton hisselerinde yükseliş yaşanmıştı. Bu yükselişin temel atma töreni sonrasında daha da artacağı yönünde değerlendirmede bulunan Marbaş Menkul Değerler GMY Soner Kuru projenin netlik kazanması gerektiğini söyledi.