3 Haziran 2021 Tarihli Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kararları Resmi Gazete'de Yayımlandı

3 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete'de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kararları yayımlandı. Bu kararlara göre Amasya ilinde Hazine'ye ve Eskişehir ilinde Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye ait taşınmazların yapılan ihalelerine dair alınan kararlar kamuoyuna duyuruldu.
3 Haziran 2021 Tarihli Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Kararları Resmi Gazete'de Yayımlandı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 3 Haziran 2021 tarihli kararları Resmi gazete'de yayımlandı. Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Amasya'da Hazine'ye, Eskişehirde Türkiye Şeker Gfabrikaları AŞ'ye ait taşınmazların özelleştirilmesi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı yetkili kılınmıştı.

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI İHALE SONUÇLARI

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kendisini yetkili kılan Cumhurbaşkanlığı Kararı gereği ilgili taşınmazlar için özelleştirme ihalesi gerçekleştirmişti. Bu ihalenin sonuçları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Taşınmaz satışı ile alakalı olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Hazine adına kayıtlı olan Amasya ili Merzifon ilçesi Kümbethatun Mahallesi 575 ada, 5 parsel numaralı 1.362 metrekarelik taşınmaz için özelleştirme ihalesi yapıldı. İlgili taşınmazın satış yoluyla özelleştirilmesine dair yapılan ihalenin sonucu belli oldu. Buna göre ihaleye katılanlar arasında en yüksek teklifi Kaya İşletmeleri İnşaat Turizm Anonim Şirketi verdi. Bu teklifin miktarı ise 605 Bin TL olarak açıklandı.

Taşınmaz satışı ile alakalı olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı olan Eskişehir ili Odunpazarı ilçesi Akçağlan Mahallesi 2010 ada, 24 parsel numaralı 599 metrekarelik taşınmazın 105 metrekareye karşılık gelen hissesi için özelleştirme ihalesi yapıldı. İlgili taşınmazın satış yoluyla özelleştirilmesine dair yapılan ihalenin sonucu belli oldu. Buna göre ihaleye katılanlar arasında verilen en yüksek teklif 626 Bin TL olarak açıklandı.

İHALENİN İPTALİ UYARISI

Resmi Gazete'de yayımlanan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı kararına göre ihaleleri kazananların sözleşme imzalamaması veya mali yükümlülüklerini yerine getirmemeleri durumunda ihalelerin iptal edileceği bildirildi. Ayrıca ihaleyi kazananların yatırdıkları teminat tutarlarının Özelleştirme İdaresi Başkanlığı lehine irat kaydedileceği belirtildi.