30 Temmuz Perşembe Arefe Günü ve 31 Temmuz Cuma Kurban Bayramı 1. Günü Tapu Daireleri Açık Mı, Resmi Daireler Çalışıyor Mu, Tatil Mi?

Kurban Bayramı için sayılı günler kalırken vatandaşın resmi işleri için tatil günleri de merak konusu oldu.
30 Temmuz Perşembe Arefe Günü ve 31 Temmuz Cuma Kurban Bayramı 1. Günü Tapu Daireleri Açık Mı, Resmi Daireler Çalışıyor Mu, Tatil Mi?

Kurban Bayramı için sayılı günler kalırken vatandaşın resmi işleri için tatil günleri de merak konusu oldu. Konut satış rakamlarının yükseldiği bugünlerde tapu dairelerinin çalışma saatleri de belli oldu. Peki, tapu daireleri arefe günü olan 30 Temmuz 2020 Perşembe günü saat kaça kadar açık, 31 Temmuz 2020 Cuma günü tapu açık mı, çalışıyor mu? Soruların yanıtları haberimizde...

Bu sene Kurban Bayramı Arefe Günü 30 Temmuz 2020 Perşembe gününe denk gelirken bayramın birinci günü 31 Temmuz 2020 Cuma gününe denk gelecek.



Kurban Bayramı tatilinin hafta içine denk gelmesi ile resmi işlemleri olan kişiler için dairelerin çalışma saateri de merak konusu oldu. Peki, tapu daireleri Perşembe ve Cuma günü açık mı, çalışıyor mu?



KURBAN BAYRAMI AREFE GÜNÜ VE BAYRAMIN 1.GÜNÜ TAPU DAİRELERİ AÇIK MI, ÇALIŞIYOR MU?



Arefe günü resmi tatil günlerinde yarım gün olarak yer alıyor. Bu nedenle tapu daireleri Arefe günü yarım gün çalışacak. Saat 13:00 sonrasında çalışmalar bitecek ve resmi tatil başlayacak.



4 Ağustos Salı günü ise çalışmalar tekrar başlayacak ve tapu dairelerinde çalışmalar kaldığı yerden devam edecek.



31 TEMMUZ 2020 CUMA GÜNÜ TAPU DAİRELERİ AÇIK MI?



Hayır, bayramın birinci günü resmi tatil olduğu için tapu daireleri de tüm resmi kurumlarda olduğu gibi tatil olduğu için kapalı olacak.



Bu nedenle tapu dairesinde işi olan kişilerin mutlaka işlemlerini 29 Temmuz Perşembe günü ya da 30 Temmuz Cuma günü öğlene kadar halletmesi gerekecek.



Bu tarihler arasında işlemlerini yapamayan kişiler tatil dönüşü 4 Ağustos Salı günü çalışmaya başlayacaktır.



Emlak365.com