33 Bin 97 TL'ye Çıktı! Ev Alacaklara Karşılıksız, Geri Ödemesiz Devlet Yardımı

Konut hesabı açarak ev alacaklara 2021 yılında sağlanacak destek tutarı 33 bin TL'ye kadar yükseldi.
33 Bin 97 TL'ye Çıktı! Ev Alacaklara Karşılıksız, Geri Ödemesiz Devlet Yardımı

Konut hesabı açarak ev alacaklara 2021 yılında sağlanacak destek tutarı 33 bin TL'ye kadar yükseldi. Uzun vadeli ev alımlarında tercih edilen konut hesabı desteğinin 2021 yılı destek tutarları, konut hesabı desteğinden nasıl faydalanılacağı ve konut hesabı başvuru şartları Emlak365 olarak yazımızda.

Ev alacak olan vatandaşlar uzun vadeli planlama yapmaları durumunda 33.000 TL'ye kadar destek alabilirsiniz.



Devlet tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan konut hesabı desteği ile vatandaşların ev alımlarına ek hibe yardım sağlanıyor. Uzun vadede ev almak isteyenlere önemli avantaj sağlayan bu destek için bilinmesi gerekenler şöyle;



KONUT HESABI DESTEĞİ NEDİR, SİSTEM NASIL İŞLER?



Konut hesabı desteğinde sistem birikim yapmak üzerine kurulu. Ev almak için birikim yapmak isteyen vatandaşlar bu birikimlerini belli koşullar ve belli bir limit ile bankaların konut hesabında yapmak istemeleri durumunda devlet yapılan birikim kadar destek sağlar. En az 36 ay en fazla 60 ay ve üzeri yapılan birikimlerin tutarı ve yapılacak bikimin süreci oranında destek sağlanıyor. Hibe oalrak verilen geri ödenmeyecek bu destek için üst limit 33 bin TL'nin biraz üzerinde.



33 Bin 97 TL'ye Çıktı! Ev Alacaklara Karşılıksız, Geri Ödemesiz Devlet Yardımı



KONUT HESABINDA BİRİKİM NASIL YAPILACAK?



Kamu bankaları yada özel bankalar aracılığıyla birikim yapacak olan vatandaşlar aylık, 3 aylık yada 6 aylık periyotlarla açacakları konut hesabına belli bir tutar para yatıracaklar. Bu para konut hesabında kalacak. Yılda sadece belli bir miktar limit oranında bu hesaptan para çekilebilecek. para hesapta kalacak ve bu kapsamda en az 36 birikim yapılacak.



KİMLER KONUT HESABI AÇARAK DESTEK ALABİLİR?



Devletin önemli desteklerinden biri olan ev almak isteyenlerin tercih ettiği yardımlardan biri olan konut hesabından faydalanmak için sağlanması gereken koşullar bulunuyor. 2021 yılı konut hesabı başvuru koşulları şu şekilde;



* Türk vatandaşı olması.



* Çekim hakkı ve düzenli ödemelere ilişkin şartlardan herhangi birini ihlal etmemesi,



* 7 Nisan 2015 tarihi itibarıyla tamamı kendi adına kayıtlı konut sahibi olmaması, Konut edinim tarihine kadar asgari



* 3 yıl boyunca konut hesabına düzenli ödeme yapmış yapacak olması.



33 Bin 97 TL'ye Çıktı! Ev Alacaklara Karşılıksız, Geri Ödemesiz Devlet Yardımı



DESTEK TUTARI 33.000 TL'Yİ AŞTI



Konut hesabında 36-47 ay arasında birikim yapacak olan vatandaşlara sağlanacak destek oranı yüzde 15 olacak, destek sınırı 26 bin 995 TL.



Konut hesabında 48-59 ay arasında birikim yapacak olan vatandaşlara sağlanacak destek oranı yüzde 18 olacak, destek sınırı 29 bin 72 TL.



Konut hesabında 60 ay ve üzerinde birikim yapacak olan vatandaşlara sağlanacak destek oranı yüzde 20 olacak, destek sınırı 33 bin 97 TL.



KONUT HESABI NASIL AÇILIR?



Vatandaşlar konut hesabı bulunan bir bankaya, şube üzerinden başvuruda bulunarak konut hesabı açabilirler. Hemen hemen her kamu, özel ve katılım bankanın konut hesabı bulunmaktadır.



Emlak365.com