55 Milyon Dolara İnşa Edilen Büyükçekmece Endem TV Kulesinin Akıbeti Merak Ediliyor!

Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'de test yayınları başarıyla devam ederken daha önce Büyükçekmece'de 55 milyon dolara inşa edilen Endem TV Kulesi'nin akıbeti merak edilmeye başlandı.
55 Milyon Dolara İnşa Edilen Büyükçekmece Endem TV Kulesinin Akıbeti Merak Ediliyor!

Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'de test yayınları başarıyla devam ederken daha önce Büyükçekmece'de 55 milyon dolara inşa edilen Endem TV Kulesi'nin akıbeti merak edilmeye başlandı. 12 yıldır kullanılmayan bu kule hakkında ne karar verileceği konusunda resmi makamlardan şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

İstanbul'un vizyon projelerinden birisi olarak gösterilen Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi'nde çalışmalar son aşamaya girdi. Kulede test yayınları başlarken bu test yayınlarının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiği açıklanmıştı. Resmi açılış ise kısa bir süre sonra yapılacak.



ENDEM TV KULESİNİN AKIBETİ BELİRSİZ



Küçük Çamlıca TV Radyo Kulesi İstanbul'da görüntü kirliliğine son vermeye hazırlanırken Türkiye'nin ilk televizyon kulesi olan Büyükçekmece'deki Endem TV Kulesi'nin akıbetinin ne olacağı üzerindeki merak devam ediyor. 12 yıldır atıl durumda olan kulenin içerisinin şu anda tamamen boş olduğu belirtiliyor.



Endem TV Kulesi üzerinde bulunan seyir terası Büyükçekmece ve Beylikdüzü'nü net şekilde görebiliyor. Ancak bu kule faaliyette olmadığı için vatandaşlar bu seyir terasından faydalanma imkanına sahip değiller.



55 MİLYON DOLARA İNŞA EDİLMİŞTİ!



Büyükçekmece'de 1998 yılında yapımına başlanan Endem TV Kulesi 2008 yılında kaba inşaatı bitirldi. Bu kulenin yapımı sırasında 8.000 metreküp beton, 900 ton demir, 650 ton çelik kullanıldı. Büyükçekmece Belediyesi ile Endem İnşaat tarafından yapılan kule 55 milyon dolara inşa edilmişti. Türkiye'nin ilk televizyon kulesi olan bu yapının 230 metreyüksekliği bulunuyor. Bu yükseklik ile Avrupa'nın 4. ve dünyanın ise 17. en yüksek TV kulesi olan Endem TV Kulesi yıllar sonra kaderine terkedildi.



Emlak365.com