6 Aylık Kira Sözleşmesi Yapılabilir Mi, Kanunen Mümkün Mü?

Kira sözleşmesinin süresi ile alakalı olarak merak edilen hususlardan birisi de 6 aylık kira sözleşmeleri oluyor. Peki 6 aylık kira sözleşmesi olur mu?
6 Aylık Kira Sözleşmesi Yapılabilir Mi, Kanunen Mümkün Mü?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira sözleşmeleri ile alakalı olarak çok sayıda detay bilgi merak ediliyor. En çok da kira sözleşmelerinin süreleri ile alakalı olarak hususlarda araştırmalar yapılıyor. Ev sahipleri kiralamak istedikleri evleri için 6 ay kira sözleşmesi yapmak istemeleri durumunda bu hukuken mümkün mü? Kiralık evler için kira sözleşmesi 6 ay olabilir mi?

KİRA SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki yükümlülükleri yazılı bir belgeye dönüştüren kayıt anlamına gelen kira sözleşmesi oldukça önemsenmektedir. Bir kira sözleşmesi hem ev sahi,bini hem de kiracıyı güvence altına almaktadır. Ev sahiplerinin ve kiracıların haklarını koruma vazifesi de üstlenen kira sözleşmeleri kiracılık durumunun akıbeti üzerinde de etkili olmaktadır. Öte yadan kira sözleşmesinin yapılması da bir zorunluluk değildir. Hukuken kira sözleşmesi sözlü olarak da yapılabilir ama bu noktada bir anlaşmazlık çıkması durumunda tarafların sözlü kira sözleşmesini ispat etmeleri gerekir.

KİRA SÖZLEŞMELERİNİN SÜRESİ NE KADAR OLABİLİR?

Kira sözleşmelerine dair tüm detaylar Türk Borçlar Kanunu ile belirlenmiştir. Bu konuda göre kira sözleşmelerinde herhangi bir süre sınırlaması veya kısıtlaması yoktur. Kira sözleşmeleri belirli süreli veya belirsiz süreli olarak yapılabilmektedir. Bundan dolayı da hem kiracılar hem de ev sahipleri mutabık kalmak şartıyla istedikleri sürelerde kira sözleşmesi yapabilirler. Bu şekilde herhangi bir sınırlandırma ile karşılamazlar. Karar tamamen ev sahiplerine ve kiracılara bırakılmıştır.

6 AYLIK KİRA SÖZLEŞMESİ OLUR MU?

Kira sözleşmesinin süresi konusunda herhangi bir sınırlandırma olmadığı için 6 aylık kira sözleşmesinin yapılması kanunen mümkündür. 6 aylık kira sözleşmesinin önünde herhangi bir hukuki engel yoktur. Tarafların anlaşması ile 6 aylık kira sözleşmesi tesis edilebilir.