7 Şehirde Hazineye Ait Tarım Arazileri Satılacak! Metrekare Fiyatları Açıklandı

7 farklı şehirde tarım arazileri satışa çıkarıldı. Kamu kurumlarından ihale ile satılacak arazilerden almak isteyenler ihale sürecine katılıp resmi tekliflerini iletmek zorundalar.
7 Şehirde Hazineye Ait Tarım Arazileri Satılacak! Metrekare Fiyatları Açıklandı

Kamu kurumlarının ihale duyuruları arasında tarım alanı olarak geçen çok sayıda arazi bulunuyor. Ekim ayının son birkaç gününde yayımlanan duyurular kapsamında 7 farklı şehir ilanlar var.

KAMUDAN SATILIK UCUZ HAZİNE ARAZİLERİ

Hazine arazilerinin satışlarında en önemli etmen, fiyatların piyasa fiyatlarına göre daha uygun olması. Hazine arazilerinin satışı sırasında kurumlar ilk teklif fiyatı belirlerler. İlk teklif fiyatı üzerinden tekliflerini sunan vatandaşlar başka katılımcının olmadığı durumlarda ilk sundukları rakama arazileri alabilirler. Bu durumda fiyatlar çok daha uygun seviyelerde olur.

Güncel İlanlar Listesi

Bu özelliklerle satışa çıkarılan son ilanlar arasında Konya, İzmir, Muğla gibi büyük şehirlerin yer aldığı listede araziler satılacak. Duyurularda yer alan şehirler ve satışı yapılacak gayrimenkuller şöyle;

GÜNCEL SON TARIM ARAZİSİ İLANLARI

* İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü (Milli Emlak Daire Başkanlığı) yayımladığı duyurusunda tarım amacıyla kullanılmak üzere yarım arazisi satışı yapılacağını duyurdu.

* Eskişehir İnönü'de Hazine'ye ait taşınmazların kiralama ve satış ihalesi yapılacaktır. İlanlarda imarsız durumda olan ve 800 metrekareden büyük arazilerin satışı gerçekleştirilecek.

* Tekirdağ Malkara'da mülkiyeti Belediyeye ait 10 adet tarla satılacaktır. İlan edilen duyuruda yüzölüçü 27.787 metrekare olan arazi 525.000 TL muhammen bedel ile satılacak. Bunun dışında çok daha fazla arazi satışı yapılacak.

* Yatağan Milli Emlak Şefliği hazineye ait 4 adet taşınmazın satışını gerçekleştirilecek. Araziler 52 bin TL ile 255 bin TL arasında satılacak.

* Amasya Taşova'da Hazineye ait 17 adet taşınmazın satış ihalesi yapılacaktır. İhalede 20 metrekare alanın 300 TL'ye satılacağı duyuru bulunurken bunun dışında 10 bin 667 metrekare tarlanın 75.000 TL'ye satılması öngörülüyor.

* Sinop Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hazineye ait 8.317 m2 tarlanın satışı için ihale düzenlenecek. İlan edilen tahmini bedel 2 milyon 79 bin TL.

* Son ilan ise Konya Ilgın'da 292 adet taşınmaz (arsa, tarla, dükkan, ev, lojman vb.) ihaleyle kiraya verilecek.

BAŞVURU YAPMAK İSTEYENLER

İhalelere katılmak için başvuruda bulunacak olanlar başvurularını kurumların ihale birimleri üzerinden yapacaklar. İhale şartnamesi ve başvuru şartları da kurumlardan yada telefondan öğrenilebilir.