95.000 TL'ye Ev Sahibi Olma Fırsatı! Milli Emlak Genel Müdürlüğü Kamu Konutlarını Satışa Çıkarmaya Devam Ediyor!

Türkiye'de kamu konutlarının ekonomiye katılımı için yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
95.000 TL'ye Ev Sahibi Olma Fırsatı! Milli Emlak Genel Müdürlüğü Kamu Konutlarını Satışa Çıkarmaya Devam Ediyor!

Türkiye'de kamu konutlarının ekonomiye katılımı için yapılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 81 ilde kamu konutlarının satılarak ekonomiye kazandırılması için ihaleler devam ediyor. Hemen hemen her şehirde satışı bulunan kamu konutları için vatandaşlar ihaleye girerek kolay ödeme seçeneği ve uygun imkanlarla ev sahibi olabiliyorlar.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından kamu konutlarının ekonomiye kazandırılması için yürütülen çalışmalar hız kesmeden sürüyor. Türkiye'nin 81 ilinde bulunan kamu konutları uygun fiyatlarla satışa çıkarılarak vatandaşların piyasaya göre daha iyi imkanlarla ev sahibi olması sağlanıyor.



İHALEYLE KONUT SAHİBİ OLMA FIRSATI



Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ihale ilanları ile kamu konutlarının satış süreci başlatılıyor. Bu ihale tarihlerinde ihaleye girmeke isteyen vatandaşlar ilgili konutlar için açıklanan tahmini bedel üzerinden teklifte bulunuyorlar. En yüksek teklifi veren şahıs ise konutun yeni sahibi oılmak için hak sahibi oluyor. Ödeme konusundaki yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile vatandaşlar yeni bir ev sahibi oluyorlar.



KOLAY ÖDEME İMKANLARI



Kamu konutlarının satışında vatandaşlara uygun ödeme seçenekleri de sunuluyor. Buna göre 2 yıla kadar taksit imkanı verilirken bu imkandan yararlanmak isteyenlerden konutun satış bedelinin yüzde 25'i şin olarak talep ediliyor. Ayrıca kamu konutları satışlarında konut kredileri de kullanılabiliyor.



KONUTLARDA OTURANLARA ÖNCELİK HAKKI



Kamu konutlarının satışlarındaki bir diğer ayrıntı ise ihaleye sunulan konutlarda mevcut oturanlara tanınan öncelik hakkı oldu. Bu vatandaşlar oturdukları konutları satın almak isterlerde açıklanan tahmini bedel üzerinden ihaleye girmeden satın alma işlemini gerçekleştirebiliyorlar. Bu imkanın verilmesi ile çok sayıda vatandaş bugüne kadar kolay şartlarda kamu konutu satın alırken açıklanan yeni ihalelerle konut alımları devam ediyor.



VERGİDEN MUAFİYET İMKANI!



Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan kamu konutlarının satışlarında vatandaşlara vergi ve diğer ödemelerde de kolaylık sağlanıyor. Buna göre Hazineye ait olan kamu konutlarının satışında alıcı vatandaşlar satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgelerden kaynaklanan vergi, resim ve harçtan muaf tutuluyor. Satışı yapılan konutlar 5 yıl süresince ise emlak vergisinden de muaf oluyor.Ancak mülkiyeti Hazine'ye ait olmayan ve sahibi olaran diğer kamu kurum ve kuruluşları görülen kamu konutları için herhangi bir muafiyet işlemi yapılmıyor.



95.000 TL'ye Ev Sahibi Olma Fırsatı! Milli Emlak Genel Müdürlüğü Kamu Konutlarını Satışa Çıkarmaya Devam Ediyor!



HANGİ ŞEHİRDE KAMU KONUTU SATILIYOR?



Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi açıklanan ve satışa sunulan kamu konutları yeni sahiplerini bekliyor. Milli Emlak Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan bilgilere göre Balıkesir Burhaniye'de 16, Samsun Atakum'da 4, Samsun İlkadım'da 19 ve Manisa Şehzadeler'de 29 kamu konutu ihaleyle satışa çıkarıldı. Bu ihaleler Ağustos ayı içerisinde yapıalcak ve konutların yeni sahipleri belli olacak. İhaleye sunulan kamu konutları için belirlenen en düşlük bedel 95.000 TL olurken en yüksek bedel ise 315.000 TL oldu.



KAMU KONUTU İHALELERİ NASIL TAKİP EDİLİR?



Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından hazırlığı tamamlanan kamu konutları için ihaleler ile alakalı detaylar açıklanıyor. Sürekli kamu konutu satışı ihalesi için duyuru yapan Mille Emlak Genel Müdürlüğü vatandaşların uygun fiyata ev sahibi olmalarına aracılık ediyor. Yeni ihale duyurularını öğrenmek için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinin takip edilmesi gerekiyor.



Emlak365.com