ABD'de Temmuz 2020 Birinci El Konut Satış Rakamları İle Konut Fiyatlarındaki Artış Oranları Açıklandı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde birinci el konut satışlarına dair Temmuz 2020 rakamları açıklandı.
ABD'de Temmuz 2020 Birinci El Konut Satış Rakamları İle Konut Fiyatlarındaki Artış Oranları Açıklandı!

Amerika Birleşik Devletleri'nde birinci el konut satışlarına dair Temmuz 2020 rakamları açıklandı. Beklentilerin üzerinde gelen rakamlar ABD'de emlak sektöründe büyük bir hareketlilik yaşandığını ortaya koydu.

Koronavirüs sürecinde ekonomik olarak en çok sarsılan ülkelerin başında gelen Amerika Birleşik Devletleri'nde ekonomik göstergeler canlanmaya başladı. ABD emlak sektörünü çok yakından ilgilendiren birinci el konut satışlarının Temmuz 2020 rakamlarının beklentinin üzerinde çıkması ekonomik toparlanmanın işareti olarak gösterildi.



ABD'DE BİRİNCİ EL KONUT SATIŞ RAKAMLARI TEMMUZ AYINDA ARTTI



Yapılan resmi açıklamaya göre Amerika Birleşik Devletleri'nde Temmuz ayında birinci el konut satışları yüzde 13,9 artış gösterdi. Temmuz ayında tüm ABD'de 901.000 birinci el konut satışı gerçekleştirildi.



PİYASALARIN BENKLENTİLERİ AŞILDI



Piyasaların ABD'de temmuz ayında konut satış rakamı beklentisi 790.000 olarak açıklanmıştı. Ancak resmi rakamlara göre bu seviye ciddi bir farkla aşıldı.



ABD'DE KONUT FİYATLARI ARTIYOR



Öte yandan ilgili dönemde ABD'de konut fiyatları yüzde 7,2 oranında artış gösterdi. Temmuz ayında ABD'de satılan birinci el konutların yüzde 17'sinin 500.000 dolar üzerinde olduğu belirtildi. Bu oran Haziran ayında yüzde 14 olarak açıklanmıştı.



Emlak365.com