Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan Yapacak! Bugün Açılacak 10 Millet Bahçesi Hangisi, Nerede, Hangi İllerde?

5 Haziran 2021 Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün 10 millet bahçesinin daha açılışını gerçekleştirecek. Türkiye'de kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak amacı ile başlatılan projelerde her ilde en az 1 millet bahçesi yapılacağı duyurulmuş, sonra bu sayı artmıştı.
Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan Yapacak! Bugün Açılacak 10 Millet Bahçesi Hangisi, Nerede, Hangi İllerde?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Türkiye genelinde toplam büyüklüğü 55 milyon 975 bin 336,91 metrekare olarak hesaplanan 321 millet bahçesinin projelendirme ve yapım çalışmalarına tüm hızı ile devam ediyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında yapımı tamamlanan 35 millet bahçesinin açılışı gerçekleştirilirken 6 milyon 383 bin 643 metrekarelik yeşil alan vatandaşların kullanımına sunulmuş oldu.

Yapımına devam edilen 19 ilde yer alan ve toplam büyüklüğü 2 milyon 900 bin 477 metrekare olarak hesaplanan 26 millet bahçesi projesinde de son aşamaya gelindi. 47 ilde 84 millet bahçesinin yapım çalışmaları devam ederken 176 millet bahçesi için ise yer seçimi ve projelendirme aşamalarında çalışmalar sürüyor.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN BUGÜN AÇILACAK MİLLET BAHÇELERİ HANGİLERİ, AÇILIŞI YAPILACAK MİLLET BAHÇESİ LİSTESİ HANGİ İLLERDE?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bakanlıık tarafından yürütülen millet bahçesi projeleri hakkında bilgilendirmede bulunurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında yeni açılışlar yapılacağını duyurmuştu. Bugün açılması planlanan millet bahçeleri ise şu şekilde sıralandı.

İstanbul Ayazma Millet Bahçesi,

İstanbul Pendik Millet Bahçesi,

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Millet Bahçesi,

Aydın Nazilli Millet Bahçesi,

Mersin Millet Bahçesi,

Kars Örnek Millet Bahçesi,

Eski Muş Stadyumu Yerine Yapılan Muş Millet Bahçesi,

Kars Cumhuriyet Millet Bahçesi,

Eksi Malatya Stadyumu Yerine Yapılan Malatya Millet Bahçesi,

Trabzon Vakfıkebir Millet Bahçesi.