Ağustos Ayı Rakamları Açıklandı, Amerika'da İkinci El Konut Satış Rakamları Yükseldi!

Ekonominin en önemli gösterge verileri arasında yer alan ikinci el konut satış rakamları Amerika'da da yükselişe geçti.
Ağustos Ayı Rakamları Açıklandı, Amerika'da İkinci El Konut Satış Rakamları Yükseldi!

Ekonominin en önemli gösterge verileri arasında yer alan ikinci el konut satış rakamları Amerika'da da yükselişe geçti. Amerikan hükümeti tarafından konut satış rakamlarını teşvik etmek amacı ile verilen destekler ve FED tarafından uygulanan negatif faizler sonrasında beklendiği üzere konut satış rakamları rekor kırdı.

Konut sektöründe bir rekor haberi de Amerika'dan geldi. Amerika'da bugün açıklanan ikinci el konut satış rakamları beklentileri aşarak rekor kırdı.



AMERİKA'DA NEGATİF FAİZ VE TEŞVİKLER İKİNCİ EL KONUT SATIŞ RAKAMLARINI ARTTIRDI!



Ağustos ayında gerçekleştirilen ikinci el konut satış rakamlarını içeren verilere göre söz konusu dönemde ülke genelinde 2.el konut satışları yüzde 2.4 oranında arttı ve 6 milyon adet olarak kayıtlara geçti.



Konu hakkında Bloomberg HT tarafından yapılan anket çalışmasına katılan 66 ekonomistin görüşleri de konut satış rakamlarında yükseliş yaşanacağı yönündeydi. Ekonomistlerin medyan satış beklentisi de 6 milyon olarak ilan edilmişti.



Elde edilen bu yüksek satış rakamı ile beraber Amerika'da son 14 senenin en yüksek aylık satış performansı gösterilmiş oldu ve 2006 yılından bu yana en yüksek satış seviyesi görüldü.



Hatırlanacağı üzere Temmuz ayında ikinci el konut satış rakamları 5 milyon 86 bin adet olarak duyurulmuştu. Yapılan konut satışları ve açıklanan son rakamlara göre Amerika'da konut stoku 1 milyon 49 bin adet seviyesine geriledi ve pandemi krizine rağmen başarılı bir performans sergiledi.



Emlak365.com