Aidat Fiyatları 2 Bin 200 Liraya Çıktı , Kiraları Aştı! Ev Satın Almadan ve Kiralamadan Mutlaka Aidatı Sorun

Konut fiyatları ve kiralar cep yakmaya devam ederken İstanbul'da yüksek aidat rakamları da kanayan bir başka yara haline dönüştü.
Aidat Fiyatları 2 Bin 200 Liraya Çıktı , Kiraları Aştı! Ev Satın Almadan ve Kiralamadan Mutlaka Aidatı Sorun

Konut fiyatları ve kiralar cep yakmaya devam ederken İstanbul'da yüksek aidat rakamları da kanayan bir başka yara haline dönüştü. Bazı ilçelerde aidat rakamları korana virüs etkisi ile uçuşa geçti ve kiralık daire fiyatlarını geçti.

İstanbul'da aidat rakamları cep yakmaya başladı. Vatandaşlar bazı ilçelerde aylık kira tutarlarını geride bırakan yüksek aidat rakamları ile karşı karşıya kaldı.



EV TUTMADAN ÖNCE MUTLAKA AİDAT RAKAMINI SORUN!



Konu hakkında açıklamada bulunan EVA Gayrimenkul Değerleme Araştırma ve Raporlama Müdürü Şeyma Şehirli “Bu tip ortak alanların kapatılmasıyla site aidatlarını oluşturan personel giderleri, sigorta gibi giderler sabit kalsa da ortak alan harcamaları düştü. Beraber kullanılan elektrik, doğalgaz ve su da azaldı. Bu düşüşler bazı konut sahiplerine yüzde 10-15 oranında indirim yansıdı” diyerek yine de yapılan indirimlere rağmen vatandaşların korana virüs nedeni ile kullanılmayan bu alanlara yüksek oranlarda para ödemeye devam ettiklerini söyledi.



İSTANBUL'DA İLÇELERE GÖRE AİDAT ÜCRETLERİ NE KADAR?



Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılan habere göre İstanbul'da en düşük aidat ücreti 25 liradan başlarken projesine göre 2 bin 200 liraya kadar yükseliyor.



İstanbul'da aidatların en düşük olduğu ilçe ise 100 metrerakelik bir konut için Siilvri olurken en pahalı aidat tutarları ise Beykoz, Sarıyer ve Başakşehir olarak öne çıkıyor.



Silivri'de ortalama aidat ücreti 125 lira olarak tahsil edilirken Beylikdüzü ilçesinde 190 lira ve Büyükçekmece ilçesinde ise 200 lira olarak ödeniyor.



Emlak365.com