Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Barınma Yardımları: Prefabrik Ev Alana 30, Ev Tadilat İşleri İçin 20, Betonarme Konut Yapana 40 Bin TL Devlet Desteği Hibe Para Ödemesi Veriliyor

Devletin barınma yardımları 2020 yılında yükseltildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklama ile 2020 yılı için ödenen devletin barınma yardımları rakamlarının yükseldiği duyuruldu. Prefabrik ev alana devlet desteği 30 bin liraya çıkarılırken yine evi bakımsız olan alt gelir grubu vatandaşlara ev tadilat işleri için 20 bin lira ve betonarme ev yapmak isteyen kişilere de aranılan şartları taşımaları halinde 40 bin lira devletten geri ödemesiz, karşılıksı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Barınma Yardımları: Prefabrik Ev Alana 30, Ev Tadilat İşleri İçin 20, Betonarme Konut Yapana 40 Bin TL Devlet Desteği Hibe Para Ödemesi Veriliyor

Devletin barınma yardımları 2020 yılında yükseltildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklama ile 2020 yılı için ödenen devletin barınma yardımları rakamlarının yükseldiği duyuruldu. Prefabrik ev alana devlet desteği 30 bin liraya çıkarılırken yine evi bakımsız olan alt gelir grubu vatandaşlara ev tadilat işleri için 20 bin lira ve betonarme ev yapmak isteyen kişilere de aranılan şartları taşımaları halinde 40 bin lira devletten geri ödemesiz, karşılıksız hibe para desteği ödemesi yapılacak. Devletin hibe barınma yardımları için başvuru şartları ve başvuru yerleri haberimizde..

Devlet bankaları bugün bir kez daha son dakika açıklaması yaparak faiz oranlarını güncellediklerini duyurdu.



AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI BARINMA YARDIMLARI NELERDİR?



Devletin sosyal yardım programları Aileve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinden yürütülmekte olup ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara sosyal devlet ilkesi gereği düzenli para yardımları yanı sıra belirli koşullar altında toplu hibe para ödemesi de yapılabilmektedir.



Kişinin sahip olduğu yasal haklardan biri de barınma hakkı olup bu hak devlet güvencesi altındadır. Devlet barınma ihtiyaçlarını gidermekte zorlananan kişilere belirli koşulları taşımaları halinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üzerinden barınma yardımı yapmaktadır.



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Barınma Yardımları: Prefabrik Ev Alana 30, Ev Tadilat İşleri İçin 20, Betonarme Konut Yapana 40 Bin TL Devlet Desteği Hibe Para Ödemesi VeriliyorAile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Barınma Yardımları: Prefabrik Ev Alana 30, Ev Tadilat İşleri İçin 20, Betonarme Konut Yapana 40 Bin TL Devlet Desteği Hibe Para Ödemesi Veriliyor



Barınma yardımları arasında prefabrik ev yardımı, ev onarım yardımı ve betonarme ev yardımları olmak üzere 3 ana kategoride yardım yapılmaktadır.



DEVLETİN BARINMA YARDIMLARI PREFABRİK EV, BETONARME KONUT VE EV TADİLATI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER, KİMLER DEVLETTEN KARŞILIKSIZ HİBE PARA DESTEĞİ ALABİLİR?



Muhtaç durumda olmak,



Hane halkı aylık gelir toplamının hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olması yani 701,32 lira rakamını aşmaması,



Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olmak,



Prefabrik konut için onarımı yapılacak ya da üzerine prefabrik ev kurulacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak.



PREFABRİK EV YAPIMI İÇİN DEVLET 30 BİN LİRA HİBE PARA DESTEĞİ ÖDEYECEK!



Konu hakkında açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yönelik barınma yardımlarımız kapsamında betonarme ev yapımına ilişkin bir hanenin alabileceği azami destek tutarını 25 bin liradan 40 bin liraya, ev onarımında ise hane başına azami 15 bin liradan 20 bin liraya çıkardık.



Ayrıca prefabrik ev yapımı yardımı kapsamında bir hanenin alabileceği azami yardım tutarını da 20 bin liradan 30 bin liraya yükselttik. Daha önce 3 bin lira olan afet olayları sonrasında yapılan ev eşyası yardımlarımızı 5 bin lira olarak revize ettik" diyerek ödenecek rakamları yükselttiklerini duyurmuştu.



Prefabrik ev hibe para desteği başvurusu 2020 için belirlenen üst limit 30 bin liraya yükseltildi. Başvurular ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il / ilçe müdürlükleri ve SYDV üzerinden kabul edilecek.



Betonarme ev desteği ve konut tadilatı destekleri için de yukarıda ki şartları taşıyan kişiler yine aynı yerlerden başvuru yaparak devletten hibe para desteği alabilecek.



Emlak365.com