Ailelere Evleri için 20.000 TL Tadilat Parası Ödeniyor! Şartları Var

2021 yılında sağlanacak desteklerden bir tanesi de ailelere verilmesi planlanan tadilat parası bulunuyor.
Ailelere Evleri için 20.000 TL Tadilat Parası Ödeniyor! Şartları Var

2021 yılında sağlanacak desteklerden bir tanesi de ailelere verilmesi planlanan tadilat parası bulunuyor. Tadilat parası ödemeleri özel şartların sağlanması durumunda Aile Bakanlığı tarafından ödeniyor. Desteğin amacı ise ailelerin daha güzel koşullarda yaşamlarını sürdürmesi.

TADİLAT PARASI NEDİR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi olan ve kötü yaşam koşullarında yaşayan ailelerin daha sağlıklı ortamlarda yaşamaları adına tadilat desteği veriliyor. Tadilat desteği sadece ihtiyaç sahibi olan ve zor durumda bulunan ailelere ödenir.

Desteği esas amacı ailelerin daha yaşanabilir, daha sağlıklı ortamlarda yaşamalarını sağlamak, yaşam kalitesinin artırılmasını sağlamaktır.

20.000 TL ÖDEME YAPILIR

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemeleri 2021 yılında güncellendi. Ailelere sağlanan tadilat parası desteği de artırıldı. 2021 yılında tadilat desteği başvurusunda bulunacak olup başvurusu kabul edilenlere 20.000 TL ödeme yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Tadilat desteğinden faydalanmak için vatandaşların, Aile Bakanlığı tarafından ilan edilen koşulların tamamını sağlıyor olmaları gerekiyor. Bu koşulların başında gelir şartı daha sonra ise ailenin ekonomik durumuna ve evin durumuna göre özel şartlar bulunuyor.

Tadilat Desteği Almak için;

Aile Bakanlığı'nın resmi sitesinde yer alan başvuru şartları "Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2021 yılı için 852,53 TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma" olarak ilan edildi.

BAŞVURULAR NASIL VE NEREYE YAPILACAK?

Tadilat desteği almak isteyenler başvurularını kendi ilçelerinde yer alan kaymakamlıklar bünyesinde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına bizzat yapılacak. Vatandaşlar kuruma ön başvuruda bulunduktan sonra sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları bazı evrakların temin edilmesini isteyecekler.

Vatandaşlar evrakları temin edip kuruma teslim ettikten sonra ailelerin söz konusu destek için uygun olup olmadıkları araştırılacak. Eğer sosyal yardımlaşma vakıfları ailelerin gelir ve ev ile ilgili şartları sağlamaları durumunda barınma yardımları kapsamında tadilat desteği sağlayacaklar.

Onay verilmesinin ardından ise ailelere ev bakım, onarım ve tadilat işlemlerinde kullanmaları için 20.000 TL'lik ödeme sağlanacak.