AK Parti'den Deprem Vergisi Açıklaması: 17 Senede Kaç Lira, Ne Kadar Vergi Toplandı, Toplanan Deprem Vergileri Ne Oldu?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilen deprem vergileri konusu hakkında AK Partiden resmi açıklama geldi.
AK Parti'den Deprem Vergisi Açıklaması: 17 Senede Kaç Lira, Ne Kadar Vergi Toplandı, Toplanan Deprem Vergileri Ne Oldu?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilen deprem vergileri konusu hakkında AK Partiden resmi açıklama geldi. Konu hakkında açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan deprem için toplanan vergilerin akıbeti hakkında kamuoyuna bilgi verdi. Detaylar haberimizde...

Yaşanan her deprem sonrası tartışma konusu haline gelen deprem vergileri hakkında İzmir depremi sonrası bir kere daha iktidar ve muhalefet karşı karşıya geldi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısında yapmış olduğu açıklamalar sonrasında yanıt AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan geldi.



TOPLANAN DEPREM VERGİLERİNE NE OLDU, DEPREM VERGİSİ NEREDE KULLANILDI, DEPREM VERGİSİ TOPLANAN TOPLAM PARA NE KADAR, KAÇ LİRA?



Gündemi meşgul eden deprem vergisi konusunda açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan AK Parti tarafından depreme yönelik olarak alınan önlemleri sıralayarak "2003'te Deprem Master Planı'nı hazırladık, 2005'te arama kurtarma ekibi UMKE acil müdahale ekibi kuruldu 8 bin 500 personelle. 2009'da AFAD kuruldu.



Deprem Bina Yönetmeliği gelişen teknolojiyle güncellendi. Deprem gözlem istasyonu bin 300'e çıkarıldı. Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı 2014'de USDEP hayata geçirildi. Deprem riskine karşı 12 bin okul analiz edildi. Depreme karşı güvence altına alınmış konut sayısı 1999'da 50 bin iken bu rakam 9 milyona ulaştı" diyerek depreme hazırlık konusunda çok sayıda adım attıklarını dile getirdi.



17 SENEDE TOPLANAN DEPREM VERGİSİ KAÇ TL, NE KADAR PARA TOPLANDI?



Toplanan deprem vergilerinin akıbeti hakkında da bilgi veren Özkan 17 senedir deprem vergisi toplandığını belirterek bu süreçte devletin 147 milyar liralık deprem vergisi tahsilatı yaptığını, deprem bölgelerine ise bu paranın 8,3 katına denk gelen 1,21 trilyon liralık harcama yaptığını dile getirdi. Deprem için toplanan her bir kuruşun fazlası ile yine depreme hazırlık, önlem ve oluşan deprem yaralarının sarılması için kullanıldığını belirten Özkan paranın 8 katının harcandığına dikkat çekti.



Emlak365.com