Akkuyu Nükler Güç Santralinde Çok Önemli Bir Adım Daha Atıldı! Merakla Beklenen Ekipmanlar Türkiye'ye Gönderilmeye Başlandı!

Türkiye'nin ilk Nükleer Güç Santrali olacak olan Akkuyu NGS'de çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor.
Akkuyu Nükler Güç Santralinde Çok Önemli Bir Adım Daha Atıldı! Merakla Beklenen Ekipmanlar Türkiye'ye Gönderilmeye Başlandı!

Türkiye'nin ilk Nükleer Güç Santrali olacak olan Akkuyu NGS'de çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Santralin tamamlanması için önemli olan bir gelişme yaşandı. Buna göre santralin buhar türbinine monte edilecek olan kondenserle ilgili gömülü parçaların bir bölümü üretilerek Türkiye'ye gönderildi.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışmalar hız kesmeden büyük bir ciddiyetle devam ediliyor. Santralin planlanan zamanda faaliyete geçmesi adına yapılan girişimler sonuç vermeye başladı. Rosatom'un makine yapım departmanı ve Atomenergomash'in bağlı şirketi olan ZIA-Podolsk PJSC'de üretilen ekipman Türkiye'ye gönderildi. Yaklaşık 17,5 ton ağırlığa sahip olan bu ekipman 20'den fazla parçadan oluşuyor. Kondenserin tamamı ise 700'den fazla parçadan oluşacak.



AKKUYU NGS'DE ÇALIŞMALAR HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR



Akkuyu NGS'de kondenser türbinden çıkan basınç ve sıcaklığı azaltılmış buhar yoğunlaştırılara suya dönüştürülecek. Bu şekilde depolama imkanı daha kolay bir koşula bağlanacak. Bu nedenle ilgili ekipman santralde hayati bir vazife üstlenecek.



İmalat aşamasında tüm denetimler yapılırkne başarılı sonuç alınan ekipmanlar Türkiye'ye gönderiliyor. İlgili girişim sadece bu ekipmanları üretmeyecek. Akkuyu NGS'de hava gidericiler ve farklı özelliklere sahip ısıtıcılar da üretilerek Türkiye'ye gönderilecek.



EKİPMANLAR GÜVENLK TESTİNDEN GEÇİRİLDİKTEN SONRA GÖNDERİLİYOR



Rosatom'un makine yapım departmanı ve Atomenergomash'in bağlı şirketi olan ZIA-Podolsk PJSC tarafından üretilen ekipmanlar son teknolojinin imkanları kullanılarak tasarlanıyor. Her türlü güvenlik testinden geçen ekipmanlar bu şekilde Türkiye'ye iletiliyor.



Akkuyu NGS benzerlerine göre en yüksek güvenlik standartlarına uygun bir şekilde tasarlanan 3+ nesil Rus Vver-1200 reaktör tesisleri ile donatılacak dört adat güç ünitesinden meydana gelecek. Bu ünitelerin her biri 1200 MW gücünde olacak. Akkuyu NGS tam kapasite ile çalışmaya başladığında yılda ortalama 35 milyar kWh elektrik üretimi gerçekleştirecek.



Emlak365.com