Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul Çıkışı: İktidara Gelince Hemen Durduracağız, 1 Kuruş Ödemeyeceğiz!

İlk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sonrasında ise İYİ Parti Başkanı Meral Akşener tarafından yapılan Kanal İstanbul projesi gündeme bomba gibi düştü. Kanal İstanbul projesi hakkında açıklamalarda bulunan iki lider de projeyi iktidara geldikleri anda durduracaklarını ve ödeme yapmayacaklarını duyurdu. Detaylar haberimizde...
Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul Çıkışı: İktidara Gelince Hemen Durduracağız, 1 Kuruş Ödemeyeceğiz!

İktidar ile muhalefetin son dönemde en sık karşı karşıya geldiği konular arasında yer alan Kanal İstanbul projesi hakkında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Meral Akşener tarafından yapılan açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Hem Akşener hem de Kılıçdaroğlu iktidara geldikleri anda projeyi durduracaklarını iddia etti.

MERAL AKŞENER: KANAL İSTANBUL YAPIMI İÇİN ANLAŞILAN ŞİRKETLERE 1 KURUŞ ÖDEMEYECEĞİZ!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener mecliste gerçekleştirilen partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "inadına yapacağız" diyerek temel atma töreninin Haziran ayında yapılacağını duyurmuş, bugün yapılan son dakika açıklaması ile ise ilk kazmanın 26 Haziran 2021 tarihinde vurulacağı ilan edilmişti.

Bugün grup toplantısında konuşma yapan Meral Akşener Kanal İstanbul projesi hakkında açıklamalarda bulunarak "Şimdiden uyarıyorum, o kutlu gün geldiğinde bir kuruş bile alamazsınız. Bir kuruş alamayacaksınız, ödemeyeceğiz. Ucube kanala izin vermeyeceğiz. Bu ihanete geçit vermeyeceğiz" diyerek Kanal İstanbul projesine karşı olduğunu bir kere daha vurguladı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU: İKTİDARA GELDİĞİMİZDE KANAL İSTANBUL PROJESİNİ DURDURACAĞIZ, TEK KURUŞ ÖDEME YAPMAYACAĞIZ!

Bugün özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Eğer Kanal İstanbul'a herhangi bir ülke kredi verir, ya da gelir de ihalesini alırsa iktidara geldiğimizde Kanal İstanbul projesini durduracağız. O ülke ile de aramıza mesafe koyacağız, o şirketlerin parasını da ödemeyeceğiz. O ülkelerin Türkiye'de yatırım yapmalarına izin vermeyeceğiz. Ne demek Kanal İstanbul" dedi.