Amerika'da İnşaat Harcamaları Beklentilerin Tersine Azaldı!

Korana virüs salgınını bir türlü kontrol altına alamayan Amerika'da işler kelimenin tam anlamı ile çığırından çıkarken ekonomik veriler de bozulmaya devam ediyor.
Amerika'da İnşaat Harcamaları Beklentilerin Tersine Azaldı!

Korana virüs salgınını bir türlü kontrol altına alamayan Amerika'da işler kelimenin tam anlamı ile çığırından çıkarken ekonomik veriler de bozulmaya devam ediyor. Özellikle de inşaat ve gayrimenkul sektörü büyük darbe alan Amerika'da açıklanan inşaat harcamaları verileri de bunu ortaya koydu. Detaylar haberimizde...

Ekonomide yaşanan dalgalanmalardan en çok etkilenen sektörlerin başında yer alan inşaat sektörü Amerika'da da büyük kayıplar vermeye devam ediyor.



Korana virüs salgını boyunca insanların konut yatırımı ve barınma harcamalarını kısması nedeni ile zorlanan sektör Amerika'da salgının tamamen kontrolden çıkması ile kayıplarını arttırıyor.



İNŞAAT HARCAMALARI TÜM BEKLENTİLERİN AKSİNE AZALDI!



ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Haziran 2020 döneminde Amerika'da inşaat harcamaları beklentilerin aksine azaldı.



Mayıs ayına oranla inşaat harcamaları Haziran ayında yüzde 0,7 oranında düşüş gösterdi. Piyasalar ise veri açıklanmadan önce inşaat harcamalarının en az yüzde 1 oranında artmasını bekliyordu.



Hatırlanacağı üzere Amerika'da inşaat harcamaları Mayıs ayında da kan kaybı yaşamış ve yüzde 1,7 oranında düşüş göstermişti. Amerika'da bu tarihe kadar açıklanan ilk 6 aylık inşaat harcamaları verileri ise 2019 yılının ilk 6 aylık dönemine oranla yüzde 5 oranında artış göstererek 667,9 milyar dolar seviyesine ulaştı.



Açıklanan inşaat sektörü verileri ülkenin ekonomik gidişatını ortaya koyması nedeni ile büyük önem taşıyor ve yakından takip ediliyor.



Emlak365.com