Ankara Altındağ Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi Temeli Atıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum düzenlenen Altındağ’da Büyük Dönüşüm törenine katılarak Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temelini attı. Ankara'da kentsel dönüşüm projeleri büyük bir hızla ilerlemeye devam ederken Altındağ Aktaş kentsel dönüşüm projesinin de temeli atılmış oldu ve inşaat çalışmaları başladı.
Ankara Altındağ Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi Temeli Atıldı!

Uzun süredir üzerinde çalışılan ve titiz bir süreç yürütülen Aktaş kentsel dönüşüm projesi için beklenen gün geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da katıldığı “Altındağ’da Büyük Dönüşüm” Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi Temel Atma Töreni düzenlendi.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında toplam 357 konutun temeli atılırken Cinderesi ve Aktaş bölgesinde yıllardır süregelen kentsel dönüşüm sorunu da çözülmüş oldu. Açılış törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile Altındağ Belediye Başkanı Doç. DR. Asım Balcı'nın yanı sıra çok sayıda bürokrat ve vatandaş katılıd.

AKTAŞ VE CİNDERESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM SORUNU ÇÖZÜLDÜ!

Altındağ bölgesinin kentsel dönüşüm konusunda kanayan bir yarası kapatılırken Aktaş Kentsel Dönüşüm projesinin temelleri atılmış oldu. Ankara Altındağ Cinderesi ve Aktaş bölgesinde yaşayan kişilerin yıllardır büyük bir özlemle beklemiş oldukları modern ve sağlıklı konutlara kavuşturacak olan kentsel dönüşüm projesinin temelleri atılırken inşaat sürecini Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ yürütecek.

Törende konuşma yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Bugün Altındağ'ın tarihi dönüşümünü, büyük dönüşümünü başlatıyoruz. Bu attığımız temellerle tarihi Ankara'yı aslına uygun hale getirmek için çalışıyoruz. Buradaki ekip hep birlikte gece gündüz Ankara için Ankara'nın 25 ilçesi için ne yapabiliriz bunun gayretindeyiz.

Çankaya'da Açelya Apartmanı göçme tehlikesi yaşadı hemen oradaki vatandaşlarımız için neler yapabiliriz diye düşündük ve hizmete giriştik. Şimdi burada Aktaş kentsel dönüşüm projemizde 357 yeni konutumuz ve ticaretin bereketi olacak işyerlerimizin temellerini atacak. Az önce vatandaşlarımızla da konuştuk. Arsamız burada ama imar planları nedeni ile başka yerlere gitti, ama bizde burada ev sahibi olmak istiyoruz dediler. Yarın belediye başkanımızla görüşecekler. Onların rızası çerçevesinde kentsel dönüşümü yapacağız.

Burayı yeni cazibe merkezi haline getireceğiz" diyerek çevreye saygılı şehirler üretmeye devam edeceklerini ve bu amaçla projelendirme yapacaklarını dile getirdi.