Ankara Büyükşehir Belediyesinin 100 TL Kiralayacağı 1+1 Konutlar için Başvurular Devam Ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin atıl durumda bulunan bazı binaları yenilemiş ve özel şartlarla kiraya vereceğini duyumuştu.
Ankara Büyükşehir Belediyesinin 100 TL Kiralayacağı 1+1 Konutlar için Başvurular Devam Ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin atıl durumda bulunan bazı binaları yenilemiş ve özel şartlarla kiraya vereceğini duyumuştu. 100 TL ile kiralanacak olan bu daireler için son başvuru tarihi 15 Ocak olarak açıkladnı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) geçtiğimiz aylarda Mamak'ta yer alan Eserkent Sosyal Konutları’nın yenilenmesini sağlamıştı. Bu konutları belli koşulları sağlayan vatandaşlara kiralayacak olan ABB kiralık daireler için başvuruları almaya devam ediyor.



100 TL'YE KİRALIK DAİRELER İÇİN SON GÜNLER



Mamak Eserkent Sosyal Konutları yenilendikten sonra 65 yaş üstü vatandaşlar ile yeni evli çiftler tarafından kiralanabilecek. Konutların yenilenmesine ve kiralanmasına ilişkin geçmiş döenmde açıklamalarda bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, kira ücretini ise 100 TL olarak açıkalmıştı. Toplam 400 konuttan oluşan Mamak Eserkent Sosyal Konutlarında daire kiralamak isteyenler ise 15 Ocak tarihine kadar başvurularını yapacaklar.



Kimler Başvuru Yapabilir?



Söz konusu konutların kiralanması için özel şartlar talep eden ABB, konutları aylık geliri 3000 TL'den daha düşük geliri olan vatandaşların kiralayabileceğini bildirdi. Bunun yanından vatandaşların 6 ay öncesinden itibaren Ankara’da yaşaması şartı bulunuyor.



KURA İLE BELİRLENECEK?



Ankara Büyükşehir Belediyesine yapılacak başvuruların ardından hak sahipleri noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek. Konutların kiralanmasında yetkili olan belediye personelleri “Özellikle mağdur ve ihtiyacı olan dar gelirli ve konut sahibi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile yeni evli çiftlerimizi, başvuru yapmaya bekliyoruz” açıkalamasında bulundular.



Başvurulara dair detaylar Ankara Büyükşehir Belediyesinin internet adresi üzerinden öğrenilebilecek.



Emlak365.com