Ankara Polatlı'da Konut İmarlı 26 Adet Arsa 10.000 TL'den Başlayan Fiyatlarla İhaleyle Satılıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan ve Hazine mülkiyetinde olan 26 adet arsa ihaleyle satışa çıkarıldı.
Ankara Polatlı'da Konut İmarlı 26 Adet Arsa 10.000 TL'den Başlayan Fiyatlarla İhaleyle Satılıyor!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan ve Hazine mülkiyetinde olan 26 adet arsa ihaleyle satışa çıkarıldı. Polatlı Milli Emlak Müdürlüğü yönetiminde gerçekleştirilecek olan ihale 2 Eylül 2020 tarihinde yapılacak ve bu ihalede açık teklif usulü uygulanacak.

Türkiye'dce Hazine'ye ait olan taşınmazlar Milli Emlak Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ihale yoluyla satışa çıkarılmaya devam ediliyor. Son yayımlanan resmi ilana göre Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan 26 adet arsa ihale yoluyla satışa sunuldu.



İHALE YERİ VE TARİHİ DUYURULDU



Milli Emlak Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Polatlı Milli Emlak Müdürlüğü tarafından düzenlenecek olan ihalede satılacak olan 26 adet arsa için ihale tarihi olarak 2 Eylül 2020 belirlendi. Bu tarihte Polatlı Milli Emlak Müdürlüğü makam odasında arsaların satışı gerçekleştirilecek. Bu satış ihalesinde ise açık teklif usulü uygulanacak.



10.000 TL'DEN BAŞLAYAN TAHMİNİ SATIŞ FİYATLARI



Polatlı ilçesinde Gedikli Mahallesi ve Çanakçı Mahallesi'nde bulunan toplam 26 adet arsa için Milli Emlak Genel Müdürlüğü tahmini satış fiyatlarını belirleyerek açıkladı. Buna göre arsalar 10.000 TL ile 36.400 TL arasında değişen tahmini satış fiyatlarıyla satışa sunuldu.



ARSALARIN BÜYÜK KISMI KONUT İMARLI



Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre satışa çıkarılan 26 adet arsanın 4 tanesi hariç tamamının konut imarı bulunuyor. Konut yapımına uygun olan bu arsalara ciddi bir talep gösterileceği tahmin ediliyor.



5 YIL EMLAK VERGİSİ ALINMAYACAK!



Öte yandan ihaleye katılmak isteyen gerçek veye tüzel kişiler ihale saatinden önce geçici teminat bedellerini ödemiş olmaları gerekiyor. Yapılan açıklamaya göre yönetmelik gereği tahmini satış bedelinin yüzde 25'i geçici teminat bedeli olarak tahsil edilecek. Ayrıca bu satış işleminde KDV muafiyetinin tanınmasının yanında 5 yıl boyunca da emlak vergisi alınmayacak.



Emlak365.com