Ankara'da Maketten Konut Satışı Vurgunu! Aynı Daireyi Birden Fazla Kişiye Sattı, Müteahhit Temel Attı Diye Beraat Etti

Ankara'da yaşanan konut dolandırıcılığı duyanları şok etti. Ankara Etimesgut'ta yaşanan trajikomik olayda müteahhit maketten konut satışı projesi ile satışa başladı. Çok sayıda kişi faizsiz taksitle ev sahibi olma umudu ile satışa sunulan konutlardan almaya başladı. 3 müteahhit tarafından ortak yapılan projede temel atma çalışmaları tamamlandı ancak uzun süre geçmesine rağmen inşaat bir türlü ilerlemedi. İnşaatı kontrol etmek için gelen kişilerin sayıları hızla artarken vatandaş kendi dairesinin
Ankara'da Maketten Konut Satışı Vurgunu! Aynı Daireyi Birden Fazla Kişiye Sattı, Müteahhit Temel Attı Diye Beraat Etti

Ankara'da yaşanan konut dolandırıcılığı duyanları şok etti. Ankara Etimesgut'ta yaşanan trajikomik olayda müteahhit maketten konut satışı projesi ile satışa başladı. Çok sayıda kişi faizsiz taksitle ev sahibi olma umudu ile satışa sunulan konutlardan almaya başladı. 3 müteahhit tarafından ortak yapılan projede temel atma çalışmaları tamamlandı ancak uzun süre geçmesine rağmen inşaat bir türlü ilerlemedi. İnşaatı kontrol etmek için gelen kişilerin sayıları hızla artarken vatandaş kendi dairesinin bir başkasına da satıldığını anlayarak dolandırıldığını keşfetti.

Ankara Etimesgut'ta ev sahibi olmak isterken dert sahibi olan vatandaşlar hem paralarından oldular hem de müteahhitlerin mahkeme tarafından beraat ettirilmesi ile büyük bir şok yaşadılar.



Müteahhidin yakın akrabalarının da aralarında olduğu çok sayıda kişi Ankara Etimesgut'ta temeli atılan projeden ev sahibi olmak istedi ve değişen tutarlarda peşinat ödemesi yaptı. Yaklaşık 100 kişiden para toplayan 3 müteahhit iddialara göre paraları toplamalarına rağmen konutları teslim etmedi. İddialar mahkemeye taşındı.



İLK MAHKEME 3 MÜTEAHHİT İÇİN NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK SUÇUNDAN 33 YIL HAPİS CEZASI VERDİ!



Ankara'da bundan 10 sene önce yaşanan olayda 3 mütahhit tarafından satışlarına başlanan konutlar için vatandaşlar bir süre sonra dolandırıldıklarını anladı. İnşaat alanına gelen kişilerin zamanla sayılarında artış yaşanması ve burada yapılan konuşmalarda kişilerin kendileri ile aynı daireyi aldıklarının anlaşılması üzerine vatandaşlar soluğu mahkemede aldı.



Firma parasını peşin topladığı evleri yarım bıraktı ve iflas ettiğini açıkladı. İflas açıklamasının ardından projeyi üstlenen 3 müteahhit ortadan kayboldu. Mahkemeye başvuruda bulunan konut mağdurlarını sevindiren karar çıktı ve 3 müteahhit için mahkeme nitelikli dolandırıcılık suçundan 33 yıl hapis cezası verdi. Ancak karar temyize gitti ve üst mahkeme bu kararı bozdu.



ÜST MAHKEME TEMELİN ATILMASINI İYİ NİYET OLARAK KABUL ETTİ, 3 MÜTEAHHİT BERAAT ETTİ



Kararın bozulmasının ardından istinaf mahkemesi inşaat projesi için temel atılmasını iyi niyet olarak kabul etti ve müteahhitleri bu nedenle suçsuz buldu. 3 müteahhit beraat ederken 100 konut mağduru ise istinaf mahkemesi tarafından verilen karara itiraz etti ama sonuç değişmedi. Verilen paraları için haklarını savunmaya devam edeceklerini belirten vatandaşlar konuyu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacaklarını dile getirdi.



Emlak365.com