Antalya Büyükşehir Belediyesi Arsa Satış İhalesi İlanı Resmi Gazete'de Yayınlandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından resmi bir ilan yayınlanarak belediye mülkiyetinde bulunan bir adet arsanın satışa çıkarıldığı bildirildi. İlgili arsa için ihale düzenleyecek olan Antalya Büyükşehir Belediyesi bu ihaleye ilişkin ayrıntıları kamuoyu ile paylaştı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Arsa Satış İhalesi İlanı Resmi Gazete'de Yayınlandı

Türkiye'de belediyeler kendi mülkiyetlerinde bulunan taşınmazlara ilişkin satış kararı almaya devam ediyorlar. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yayınlanan son resmi ilana göre belediye mülkiyetinde bulunan bir adet arsa ihale yoluyla satışa çıkarıldı.

İHALENİN DETAYLARI AÇIKLANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa çıkarılan arsaya ilişkin ihale bilgileri paylaşıldı. Buna göre Antalya Büyükşehir Belediyesi 29 Temmuz 2021'de saat 15:00'da arsa satış ihalesi düzenleyecek. İhale Antalya Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı SalonU'nda gerçekleştiirlecek.

SATIŞA ÇIKARILAN ARSA NEREDE?

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan arsa satış ihalesi ile satacağı arsaya dair bilgiler açıklandı. Antalya ili Kepez ilçesi Kütükçü Mahallesi 27451 ada 1 parselde bulunan arsa satılıyor. Arsanın büyüklüğünün 15.676 metrekare olduğu belirtildi. Arsa niteliğinde olan taşınmazın tüm hisselerinin Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu bildirildi.

MUHAMMEN BEDEL AÇIKLANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan arsa satış ihalesi sonucunda önemli bir taşınmaz gerçek veya tüzel bir kişiye satılacak. Bu satış için Antalya Büyükşehir Belediyesi mali şartları açıkladı. Buna göre 15.676 metrekarelik arsa için muhammen bedel olarak 35 milyon 280 bin lira bedel belirlnedi.

İhaleye katılmak isteyen vatandaşlar ihalede teklif verebilmek için geçici teminat bedelini ödemeleri gerekiyor. Antalya Büyükşehir Belediyes i ilgili arsa için 1 milyon 58 bin 400 lira geçici teminat bedeli belirledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi arsa satış ihalesine katılmak isteyen istekliler taleplerini ihale saatinden önce ihale komisyonuna iletmeleri gerekecek. Bu ihale için en yüksek teklifi veren gerçek veya tüzel kişi satışı yapılan arsanın sahibi olmaya hak kazanacak.

Arsa için gerekli ödeme yapıldıktan sonra tescil işlemi aşamasına geçilecek. Bu aşamanın neticesinde arsa satış ihalesinde kapalı teklif usulü ile teklif veren ve ihaleyi kazanan kişi arsanın yeni mülk sahibi olacak.