Apartmanda, Evinde Kedi Köpek Besleyenler Dikkat! Hayvan Hakları Yasası Meclise Geliyor

Hayvanseverlerin yakından takip ettikleri hayvan hakları kanunu için beklenen müjdeli haber geldi.
Apartmanda, Evinde Kedi Köpek Besleyenler Dikkat! Hayvan Hakları Yasası Meclise Geliyor

Hayvanseverlerin yakından takip ettikleri hayvan hakları kanunu için beklenen müjdeli haber geldi. Özellikle de apartmanda kedi köpek besleyen kişilerin büyük mağduriyet yaşamasına neden olan düzenlemeler hayata geçirilecek...

Özellikle de pandemi döneminde evinde kedi köpek besleyen kişilerin sayıları büyük bir hızla artarken apartmanda yaşayan kişiler mağduriyet yaşıyordu. Hayvanseverlerin uzun süredir bekledikleri müjdeli haber geldi. Hayvan Hakları Yasası meclise geliyor!

HAYVAN HAKLARI YASASI AK PARTİ TARAFINDAN MECLİSE GETİRİLECEK!

Konu hakkında AK Partili bir kaynağa dayandırılan habere göre mecliste devam edilen bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından üzerinde ilk görüşülecek yeni yasa teklifi hayvan hakları kanunu olacak.

Yapılan düzenleme ile şu anda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ismi ile yürürlükte olan yasa Hayvan Hakları Kanunu ismi ile uygulamaya alınacak. Hayvanlar için mevcut olan "eşya, mal" nitelendirmesi değiştirilecek ve "canlı" olarak yeni düzenlemede yer alacak. Bu sayede hayvanlara tecavüz, işkence ve öldürme suçlarında ceza artacak.

Mevcut yasalarda apartmanlarda hayvan besleyen kişiler yönetim defterinde "yasaktır" ibaresi yer alması halinde evlerinden tahliye edilirken yeni düzenleme ile bu sorunun çözülmesi ve hayvanların canlı olarak tanımlanması ile bu tahliye davalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Bütçe görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yeni hayvan hakları kanun teklifinin meclise yılbaşından hemen sonra getirilmesi, Ocak ayının yapılan ilk yasa görüşmelerinin bu kanun teklifi olması amaçlanıyor.

Emlak365.com