Apartmanda Hangi Masrafları Ev Sahibi Hangi Masrafları Kiracı Karşılar?

Ev alma imkânı olmayanlar ve kirada oturan kişiler kiralarını düzgün ödeseler dahi bazı aksilikler yaşabilirler. Bu aksiliklerde kiracılar hangi masrafları kira fiyatından düşebilirler? Konusunda merak ettikleri pek çok soru olabilir.
Apartmanda Hangi Masrafları Ev Sahibi  Hangi Masrafları Kiracı Karşılar?

İşte tamda bu konuda kiracılar hangi masrafları kira fiyatından düşebilirler? Ne yapmaları gerekir? Gibi konular hakkında merak edilenleri aktarmak istiyoruz. Kiracı olarak bir başkasının evinde oturma zorluğu mutlaka olacaktır. Fakat bazı istenmeyen durumlarda kiracıların yapmak zorumda oldukları bazı masraflar kiradan düşebilir. Bu durumlar bazen binadan kaynaklanır bazen de beklenmeyen durumlardan y ada kazalardan da oluşabilir. Özellikle binadan kaynaklanan sorunlar ev sahipleri tarafından karşılanmalıdır.

Ev Sahipleri Bina Kaynaklı Sorunlar Olursa Kiradan Düşmelidir

Kiracılar için ev tutmak gerçekten çok masraflı bir iştir. Eğer sahibinden kiralamadı ise kira bedelinin yanında emlak komisyonu da ödemek zorunda kalabilir. Bunun yanında depozito gibi ek masraflarda eklenince yük daha fazla artar. Bazı durumlarda kiracılar binadan kaynaklanan sorunlar yaşayabilirler.

Kiracılar bina kaynaklı sorunlarda yaptıkları masrafları kiradan düşülmesini talep edebilirler. Çünkü bina kaynaklı sorunlar ev sahibinin sorumluluğundadır. Örneğin kiracının oturduğu dairenin binadan kaynaklanan küflenme, çürüme ve akma yapma gibi durumlarında ev sahibi ile irtibata geçilerek sorun çözülebilir. Karşılıklı anlaşma dâhilinde sorun çözülerek kiradan düşülebilir. Ev sahiplerinin bu gibi durumları inceleyerek önceden tadilat yaptırması bu tür durumların olmasını önleyecektir.

Kiradan Düşebilinecek Diğer Masraflar

Kiradan düşebilecek diğer masraflar arasında kombi bozulması, tesisat problemleri, termosifon çalışmaması gibi arızalar kiradan düşülebilen arızalar arasındadır. Aynı zamanda evi kiralarken teslim esnasında ev içerisinde bulunan bazı eşyaların bozulması durumunda tamirat işlemleri de ev sahipleri tarafından yapılmaktadır. Bazı durumlarda ev sahipleri buna yanaşmayabilir. Fakat karşılıklı anlaşma sayesinde bu tür masraflarda kiradan düşebiliyor.

Kiracının kirasını düzenli ödememesi ve elektrik, doğalgaz, su gibi faturalarını ödememesi ev sahiplerinin sorumluluğunda değildir. Bu yüzden ev sahipleri kiracılar ile sözleşme yaparken tüm abonelikleri kiracının üzerine almasını isterler. Bu durumda kiracının harcadığı tüm fatura giderleri yalnızca kiracıların sorumluluğundadır. Kiracının keyfi olarak evi boyaması tamamen kiracının ödeyeceği masraflar içindedir.