Apartmanda Isınma Sorunu: Kombi ve Kalorifer Yakmayan Alt - Üst Komşu Dava Sebebi!

Bu sene koronavirüs salgını nedeni ile kış vatandaş için çok daha zorlu geçecek. Evden çalışma ve uzaktan eğitim sistemine geçiş yapılması nedeniyle artık insanlar evde daha fazla zaman geçirmeye başlarken bu da elektrik ve doğalgaz faturalarında büyük bir artışa neden oluyor. Süreçte ısınma maliyetinden kaçmak için bazı kişiler kombi kapatmayı dahi tercih ederken kombi yakmayan komşu dava konusu oluyor. Peki, apartmanlarda ısınma sorunu nasıl çözülür, alt komşunun kombiyi yakmaması suç mu, kalo
Apartmanda Isınma Sorunu: Kombi ve Kalorifer Yakmayan Alt - Üst Komşu Dava Sebebi!

Bu sene koronavirüs salgını nedeni ile kış vatandaş için çok daha zorlu geçecek. Evden çalışma ve uzaktan eğitim sistemine geçiş yapılması nedeniyle artık insanlar evde daha fazla zaman geçirmeye başlarken bu da elektrik ve doğalgaz faturalarında büyük bir artışa neden oluyor. Süreçte ısınma maliyetinden kaçmak için bazı kişiler kombi kapatmayı dahi tercih ederken kombi yakmayan komşu dava konusu oluyor. Peki, apartmanlarda ısınma sorunu nasıl çözülür, alt komşunun kombiyi yakmaması suç mu, kalorifer yakmayan üst komşu nereye şikayet edilir?

Kış mevsiminin gelmesi ile beraber apartmanlara ısınma sorunu tartışmaları da yeniden alevlendi. Bu sene korona virüs salgını nedeni ile yeniden uzaktan eğitime geçiş yapılması ve çoğu kişinin evden çalışma yöntemine geçiş yapmasının ardından evlerde elektrik doğalgaz gibi ısınma giderleri katlanarak artarken komşular arasında da tartışmalar başladı.



ALT KOMŞUNUN KOMBİYİ YAKMAMASI SUÇ MU, KALORİFER YAKMAYAN ÜST KOMŞU NEREYE ŞİKAYET EDEBİLİR?



Havaların giderek soğumasına rağmen ekonomik olarak zorluk yaşayan vatandaşlar ısınma maliyetleri nedeniyle ilk tedbiri kombiyi kısmakta buldu. Bazı evlerde kombiler kapatıldı ve elektrikli soba ile sadece oturulan alanın ısıtılması gibi çözümler aranırken apartmanlarda ise komşular arasında tartışmalar yaşanmaya başlandı.



Konu hakkında gelen soruları bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet Gazetesi Yazarı Oya Armutçu "Bireysel ısıtma sistemi olan apartmanlarda ısınma sorunu yaşayan okurlarım, avukat Buğcan Çankaya tarafından belirtildiği gibi öncelikle “komşuluk hukuku” içinde çözüm aramalı. Yöneticiye başvurup bağımsız bölümleri belli bir ısıda tutmak yönünde karar alınması çözüm olarak düşünülebilir. Sorun buna rağmen çözülmezse, mahalli çevre kurulu kararları ışığında ilçe belediyenize şikâyeti deneyin. Son çare ise hâkimin müdahalesini istemek" diyerek yapılabilecekleri sıraladı.



Alt komşunun kombiyi hiç yakmaması nedeni ile evlerinin soğuk olmasından şikayetçi olan kişiler için merkezi ısıtma sistemi de bir çözüm olarak sunuluyor. Apartmanlarda çoğunluk oyu verilmesi halinde bireysel ısınma sisteminden merkezi ısıtma sistemine geçiş yapılabiliyor.



Emlak365.com