Artık Eğitim Almayan Kişiler Emlakçılık Yapamayacak, Her Önüne Gelen Emlakçı Olamayacak!

Türkiye'de emlak sektörüne bir çeki düzen vermek adına hayata geçirilen Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlakçılık yapmak isteyen kişilere eğitim zorunluluğu geldi.
Artık Eğitim Almayan Kişiler Emlakçılık Yapamayacak, Her Önüne Gelen Emlakçı Olamayacak!

Türkiye'de emlak sektörüne bir çeki düzen vermek adına hayata geçirilen Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlakçılık yapmak isteyen kişilere eğitim zorunluluğu geldi. Yetki belgesi alsalar dahi emlakçılık yapmak isteyen herkes istisnasız Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler veya Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen kurum ve kuruluşlarca taşınmaz ticareti konusunda verilen en az yüz saatlik eğitimde başarılı olamazsa emlakçılık yapamayacak.

Türkiye 14 Ekim 2020 tarihinde yayımlanan Resmi Gazete ile emlakçı olmak isteyen ya da emlak ofisi açmak isteyen kişilere belirli zorunluluklar getirilmişti. Bunlardan biri de eğitim zorunluluğu olarak öne çıkmıştı.



EĞİTİM ALMAYAN HİÇ KİMSE EMLAKÇI OLAMAYACAK!



Konu hakkında değerlendirmede bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin yetki belgesi verilmesinde aranan şartlar başlıklı 6’ncı maddesinin beşinci fıkrasına göre artık yetki belgesi alacak olan gerek emlak işletmelerinin gerekse de sözleşmeli işletmelerin eğitim almaları gerekiyor. Bu madde ile bu kişiler için, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler veya Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen kurum ve kuruluşlarca taşınmaz ticareti konusunda verilen en az yüz saatlik eğitimde başarılı olma şartı getirildi” değerlendirilmesi ile getirilen eğitim zorunluluğuna dikkat çekti.



Artık Eğitim Almayan Kişiler Emlakçılık Yapamayacak, Her Önüne Gelen Emlakçı Olamayacak!



Yetki belgesi alan emlakçılar ve emlak ofisleri için de artık bu zorunluluğun olduğunu belirten Elmacıklı Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler veya Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen kurum ve kuruluşlar tarafından verilecek olan 100 saatlik eğitimin tamamlanması ve yapılacak olan eğitim sonundaki sınavdan geçer not almış olmaları şartı aranacak.



Bu konuda muafiyet sadece sorumlu emlak danışmanların ortaöğretim veya yükseköğretim kurumlarının taşınmaz ticareti ile ilgili alanlarından ya da bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları halinde uygulanacak. İsteyen emlakçılar yüz yüze eğitim alırken isteyen emlakçılar uzaktan eğitim imkanından yararlanabilecek.



Emlak365.com