Aydın Çine Cezaevi İhalesi 296 Milyon Liraya Yapıldı!

Cezaevi inşaatları tüm hızıyla devam ederken yeni cezaevi inşaatı projeleri için de ihaleler yapılıyor. Aydın Çine Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü ihalesi yapıldı.
Aydın Çine Cezaevi İhalesi 296 Milyon Liraya Yapıldı!

Türkiye'de cezaevlerinde kalan kişi sayısı büyük bir hızla artış gösterirken hem eski cezaevlerinin yenilenmesi hem de cezaevlerinin artan kapasitesini düşürmek adına yeni cezaevi inşaatları başlamıştı. Yapılan cezaevleri için ödenen rakamlar kamuoyu tarafından da yakından takip edilirken son yeni inşaat ihalesi ise Aydın Çine Cezaevi için yapıldı.

Aydın Çine Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü ihalesi yapıldı. Sözcü Gazetesi yazarlarından Yusuf Demir tarafından yapılan habere göre 7 Aralık 2020 tarihinde yapılan ancak ihale sonucu açıklanmayan Çine Cezaevi ihalesi sonucu ilan edildi.

AYDIN ÇİNE CEZAEVİ İNFAZ KURUMLARI KAMPÜSÜ İHALESİNİ KİM KAZANDI?

Yapılan habere göre Aydın Çine Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü ihalesini 296,6 milyon liralık teklif veren EN-SA kazandı. 17 Ağustos tarihinde ihale sonrasında sözleşme imzalandı ve yer teslimi yapıldı.

26 Ağustos 2021 tarihi itibari ile inşaat başlarken imzalana sözleşme kapsamında yeni cezaevi inşaatı 850 gün içerisinde tamamlanarak en geç 24 Aralık 2023 tarihinde teslim edilecek. Geride bıraktığımız günlerde ise yapılan ihale ile Konya Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü için imzalar atılmış, bu ihale ise 541,1 milyon liraya verilmişti.

2021 YILINDA YAPILAN CEZAEVİ İNŞAATI İHALESİ SÖZLEŞME BEDELLERİ! HANGİ ŞEHİRLERE YENİ CEZAEEVİ İNŞA EDİLECEK?

Akseki Ceza İnfaz Kurumu İşi İhale Bedeli: 87 Milyon TL

Giresun Şebinkarahisar Ceza İnfaz Kurumu İşi İhale Bedeli: 72,3 Milyon TL

Siirt Ceza İnfaz Kurumu İşi İhale Bedeli: 103 Milyon TL

Tunceli Ceza İnfaz Kurumu İşi İhale Bedeli: 81,9 Milyon TL

Kütahya Domaniç Açık Ceza İnfaz Kurumu İşi İhale Bedeli: 17,5 Milyon TL

Adıyaman Ceza İnfaz Kurumu İşi İhale Bedeli: 194,2 Milyon TL

Konya Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü İşi İhale Bedeli: 541.1 Milyon TL

Aydın Çine Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü İşi İhale Bedeli: 296,6 Milyon TL

Cezaevi inşaatları için harcanan bütçe tartışma konusu olurken iktidar eskiyen cezaevlerinin yeniden inşasının zorunlu olduğunu savunurken muhalefet ise bu kadar tutarlık yatırım yapılmasına karşı çıkıyor. Yeni cezaevlerinin inşaatları için bir yandan ihaleler düzenlenirken bir yandan ise daha önce ihalesi yapılan cezaevlerinin inşaatları tüm hızı ile sürüyor.