Aydın Kuşadası'nda Hazineye Ait Kamu Konutları Satışa Çıkarıldı

Yeni hafta başı itibariyle kamu kurumlarının konut satışlarına dair yeni duyurular yayımlanmaya başladı.
Aydın Kuşadası'nda Hazineye Ait Kamu Konutları Satışa Çıkarıldı

Yeni hafta başı itibariyle kamu kurumlarının konut satışlarına dair yeni duyurular yayımlanmaya başladı. Bu kapsamda ilan yayımlayan kurumlardan bir tanesi de Kuşadası Milli Emlak Müdürlüğünden geldi. Hazineye ait kamu konutlarının satışa çıkarılacağının ilan edildiği duyuruda, satışların ne zaman ve nasıl yapılacağı bilgileri verildi.

HAZİNEYE AİT KAMU KONUTLARI SATIŞA ÇIKARILDI

Kuşadası Milli Emlak Müdürlüğü ihale başvuru kılavuzunda, toplam 15 adet kamu konutunun satılacağını ilan etti. Bu konutların 14 tanesi dolu durumda olurken bir tanesi boş. Dolu konumda olan kamu konutları öncelikli satış hakkı kapsamında satışa çıkarılacak. Boş olan konut ise herkese açık satışa çıkarılacak. Kuşadası Milli Emlak Müdürlüğünün yayımladığı duyuruda yer alan satış detayları ve muhammen bedel listesi şu şekilde;

Aydın Kuşadası'nda Hazineye Ait Kamu Konutları Satışa Çıkarıldı

KAMU KONUTU SATIŞLARINDA ÖNCELİKLİ SATIŞ HAKKI NEDİR? KİMLERE VERİLİR?

Kamu konutu satışlarında öncelikli satış hakkı bulunur. Öncelikli satış hakkı satışa çıkarılan kamu konutunun içerisinde bir kamu personeli ikamet ediyor durumdaysa, satış hakkı ilk olarak o personele sunulur. Eğer kamu personeli içerisinde ikamet ettiği lojmanı almak isterse ilan edilen fiyat üzerinden konutu almaya hak kazanır. Ancak kamu personeli kamu konutunu almak istemezse satış herkese açık gerçekleştirilir. Kamu konutlarının satışlarında uygulanan bu yöntem içerisinde personel olan konutlar için geçerli. Boş durumda olan konutların satışları herkese açık ve ihale usulü ile tamamlanır.

LOJMAN SATIŞLARI İÇİN BAŞVURU İŞLEMLERİ

Yukarıda tabloda detayları ilan edilen kamu konutlarının satışları için Kuşadası Milli Emlak Müdürlüğüne başvuruda bulunacak olan vatandaşlar başvurularını şahsen yapacaklar. Bunun için ilk işlem olarak Kuşadası Milli Emlak Müdürlüğünden satış şartnamesini alacak olan vatandaşlar daha sonra tabloda yer alan geçici teminat bedelini ödeyecekler. Kurumun talep ettiği diğer başvuru evraklarını derleyecek olan vatandaşlar başvuruların ardından ihaleye katılacaklar.

KAMU KONUTLARINA ÖZEL KONUT KREDİSİ

Kamu konutlarıyla ev sahibi olmak isteyenler için bankaların özel kredi kampanyaları bulunuyor. Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank, İş Bankası ve çok sayıda özel bankanın sağladığı bu kredi olanağı ile müşteriler lojman alabilirler. Lojman kredisi için başvurular banka şubelerinden yapılmakta. Her banka güncel oranlara göre özel bir paket ile 120 ay vadeli lojman kredisi veriyor.

Emlak365.com