Aylık 2.500 TL, 3.000 TL, 4.000 TL Maaşla Çalışanlar Nasıl Ev Sahibi Olur? En Uygun Konut Fırsatları

Aylık belli bir tutarda ve sabit maaş alan vatandaşlar için konut alımları oldukça zorlu bir süreç içeriyor.
Aylık 2.500 TL, 3.000 TL, 4.000 TL Maaşla Çalışanlar Nasıl Ev Sahibi Olur? En Uygun Konut Fırsatları

Aylık belli bir tutarda ve sabit maaş alan vatandaşlar için konut alımları oldukça zorlu bir süreç içeriyor. Peki aylık ortalama 3 bin TL maaş alan bir çalışan uzun vadede nasıl ev sahibi olur? Hangi konut projelerini takip etmesi gerekiyor? İşte çalışanlar için sunulan en uygun konut sahibi olma fırsatları.

Konut sahibi olmak isteyenler için maliyet ve masraf tutarları oldukça yüksek seviyede bulunmakta.



Belli ve sabit gelirli vatandaşlar için ev sahibi olma süreci ise zorlu bir süreci barındırıyor. Zira hem konut fiyatlarının yüksek olması hemde kredi maliyetlerinin şu dönemde artmış olması ev almak isteyenlerin geri adım atmasına neden olabiliyor.



SABİT GELİRLİLER İÇİN EN UYGUN KONUT FIRSATLARI



Sabit gelirli vatandaşlar için en uygun fırsatlar TOKİ konutları.



1-) Birinci fırsat 100 bin sosyal konut projeleri. 240 ay vade, 0.49 faiz oranı ve kiradan daha düşük aylık taksit tutarları vatandaşların ev almaları için en uygun fırsatların başında geliyor. Kısa bir sürede eve yerleşebilecek olan vatandaşlar ödemelerini düzenli yapıyorlar. Ayrıca birikimleri olanlar için ise indirimli olanaklardan faydalanma imkanı bulunuyor.



2-) Açık konut satışları. Bu satışlar TOKİ'nin resmi web sitesinden ilan ediliyor. Müşteriler başvuru önceğine göre başvuru yapıp konut sahibi olabiliyorlar. Kasım 2020 döneminde 9 şehir için açık konut satışı bulunuyor. Bu satışlarda 120, 180, 240 ay vade ve 519 TL'den başlayan taksitlerle yapılıyor.



Aylık 2.500 TL, 3.000 TL, 4.000 TL Maaşla Çalışanlar Nasıl Ev Sahibi Olur? En Uygun Konut Fırsatları



Konut Kredisiyle Ev Alma - Örnek Hesaplama



Asgari ücret, bu rakamdan biraz daha yüksek bir maaşla çalışanlar için ev almak için birikim yapmış olmak gerek. Konut kredisiyle ev alımlarında müşterilerin en fazla kullanabileceği kredi limiti evin değerinin yüzde 90'ı oranında. Bu rakam 200 bin TL'lik bir ev için 180 bin TL kredi, 20 bin TL peşin ödeme anlamına geliyor.



Birikim yapan vatandaşlar aylık maaşlarının yüzde 70'ini kredi taksiti ödeyebiliyorlar. Ancak geri kalan rakam evin geçimi için çok zorlayıcı olabilir. Bu kapsamda ödenecek taksit tutarı çalışanlar için çok iyi oranda ayarlanmış olmalı.



DİĞER FIRSATLAR İNDİRİMLİ EV NASIL ALINIR?



Konut alacak olan vatandaşlar için diğer fırsatlar ise temelden ev alımları Temelden ev alımlarında müşteriler maket üzerinden ev almış olacak ve yapılmasını bekleyecekler. Fiyatlar temelden ev alımlarında bazen yüzde 40'lara varan indirimlerle satılıyor.



Bu yöntemle ev alacaklar için çok kapsamlı bir sözleşme olması çok önemli. Evin son hali, teslim süreci, kullanılacak malzemenin kalitesi gibi en ufak detaylar sözleşmede yer almalı. Temelden konut alımlarında bazı mağduriyetler yaşanabiliyor.



Aylık 2.500 TL, 3.000 TL, 4.000 TL Maaşla Çalışanlar Nasıl Ev Sahibi Olur? En Uygun Konut Fırsatları



İCRALIK EVLER, LOJMAN SATIŞLARI, BANKA KONUT SATIŞLARI



Ev alacaklar için bir diğer yöntem ise kamu konutu, icralık daire ve banka gayrimenkul satışları.



Bu satışların tamamı ihale usulü yapılıyor. Belli bir muhammen bedel üzerinden yapılan satışlarda çoğu zaman ihale piyasa fiyatlarının altında kalıyor. Ayrıca tüm bu konut satışları için bankaların özel kampanyalı kredileri bulunuyor.



Emlak365.com