Bahçeli ve Balkonlu Evi Olan Herkesi İlgilendiriyor! Pandemi Piyangosu Onlara Vurdu

Bahçeli ev fiyatları pandemi dönemi ile beraber yüzde 64 oranında artış gösterdi. Balkonlu ve bahçeli evi olanlara koronavirüs piyangosu vurdu!
Bahçeli ve Balkonlu Evi Olan Herkesi İlgilendiriyor! Pandemi Piyangosu Onlara Vurdu

Koronovirüs salgını döneminde getirilen sokağa çıkma yasağı ve kısıtlama kararları sonrasında bahçeli ve balkonlu evlere olan ilgi arttı. Eskiden yüksek ısınma giderleri ve bakım masrafları nedeni ile kimsenin ilgilenmediği bahçeli evler yeniden gözde haline geldi.

Pek çok kişi evinde yeniden tadilata giderek eskiden kapattıı balkonunu yeniden kullanıma açtı ya da sonradan balkon yaptırmak için belediyelere başvuruda bulundu. Süreçte balkonlu ve bahçeli evlerin fiyatları yüzde 64 zam geldi...

BALKONLU VE BAHÇELİ EVLERİN FİYATLARINA SON 1.5 SENE İÇERİSİNDE YÜZDE 64 ZAM GELDİ!

Bahçeli ve balkonlu evlere olan ilginin artması ile beraber ev fiyatlarında da hızlı yükseliş yaşandı. Özellikle de yazlık bölgelerde bulunan bahçeli evlerin fiyatları katlanırken bazı bölgelerde fiyat artışı yüzde 300'lere ulaştı. Türkiye geneli konut fiyatları ortalaması ise bahçeli ve balkonlu evler için yüzde 64 olarak gerçekleşti.

MÜSTAKİL EVLERİN ORTALAMA METREKARE SATIŞ FİYATI 5 BİN 801 LİRAYA FIRLADI!

Yaşanan fiyat artışının da etkisi ile Endeksa tarafından açıklanan müstakil evlerin ortalama metrekare satış fiyatı 5 bin 801 liraya yükselirken ortalama konut fiyatı ise 1 milyon 116 bin 200 liraya ulaştı. Yaşanan yükseliş bahçeli ve balkonlu evi olanları sevindirirken bu tip ev almak isteyen kişileri ise üzdü.

Bahçeli ve Balkonlu Evi Olan Herkesi İlgilendiriyor! Pandemi Piyangosu Onlara Vurdu

Özellikle de orta gelirli aileler için artık bahçeli ev sahibi olmak büyük bir hayal haline gelirken yaşanan fiyat artışının en önemli nedeni pandemi döneminde getirilen zorunlu kısıtlama kararları ve sokağa çıkma yasağı olarak gösterildi. Süreçte insanlar kısıtlama döneminde evde kapalı kalmak yerine kendi bahçelerinde ve balkonlarında vakit geçirmeyi tercih etti.

SATILIK BAHÇELİ EV BULMAK ZORLAŞIYOR!

Süreçte satılık bahçeli ev bulmak her geçen gün biraz daha zorlaşırken bahçeli evlerin amortisman süresi de düştü. Konutun kira geliri ile kendi parasını çıkarması olarak tanımlanan amortisman süresi 31 seneye düşerken süreçte talebin artışa geçmesi ile beraber emlakçılarda da kiralık bahçeli ev bulmak zorlaştı. Yeni yapılan konut projeleri bahçeli evlere ve teraslı balkonlara çevrilirken özellikle de yazlık bölgelerde yeni villa konut projeleri hayata geçiriliyor.