Bahçesine, Arsasına, Köyüne Ev Yapacaklar! Modeline Göre En ucuz Prefabrik Ev Fiyatları

Bahçesine, arsasına yada köyüne ev yapmak isteyenlerin yeni tercih trendi prefabrik evler. Hem şık modelleri hemde ucuz fiyatları ile dikkat çeken prefabrik evler için pazar araştırması yaptık.Emlak365.com - Koronavirüs salgınının vatandaşlarının ev tercihlerini değiştirip değiştirmediğine dair yapılan araştırma sonuçlarında apartman dairelerinin geri planda kaldığı görülüyor.
Bahçesine, Arsasına, Köyüne Ev Yapacaklar! Modeline Göre En ucuz Prefabrik Ev Fiyatları

Bahçesine, arsasına yada köyüne ev yapmak isteyenlerin yeni tercih trendi prefabrik evler. Hem şık modelleri hemde ucuz fiyatları ile dikkat çeken prefabrik evler için pazar araştırması yaptık.

Emlak365.com - Koronavirüs salgınının vatandaşlarının ev tercihlerini değiştirip değiştirmediğine dair yapılan araştırma sonuçlarında apartman dairelerinin geri planda kaldığı görülüyor. Her ne kadar toplum konut ihtiyacının çok önemli bir kısmı apartman dairelerinden sağlanıyor olsa da vatandaşlar yeni ev alımlarında ikinci seçenekleri araştırıyorlar.

VATANDAŞLARIN KONUT TERCİHLERİ BÜYÜK ÖLÇÜDE DEĞİŞTİ

Covid-19 salgınında evde daha uzun süre geçirmek zorunda kalınması, çalışma hayatının ev ortamına taşınmış olması ve dışarı çıkma yasakları vatandaşların apartman yerine bahçeli evlere yönelmesine neden oldu. Koronavirüs salgınının ilk döneminden itibaren bahçeli ev satışlarında önemli ölçüde artış yaşandı. Bu dönemde bir diğer artış ise ev yapımında oldu. Vatandaşlar kendilerine ait olan bahçelerine, arsalarına yada köylerine yapmak istediler. Bu istekleri için çok yüksek rakamlar ayırmak istemeyen vatandaşların ilk tercihleri prefabrik evler oldu.

PREFABRİK EVLER NEDEN TERCİH EDİLDİ?

Prefabrik evlerin tercih edilmesinin en önemli nedeni fiyatı oldu. Standart koşullarda bir ev yapılmak istendiğinde harcanması gereken tutar malzeme ücreti, işçilik, plan program ve diğer masraflar ise çok yüksek rakamlara ulaşabiliyor. Ancak prefabrik evlerde nakiye kurulum ücreti dahil çok daha uygun fiyatlarla ev sahibi olunabiliyor.

Prefabrik ev seçimlerinde ikinci tercih ise istenilen büyüklükte, şekilde ve katta evin kolay ve hızlı bir şekilde yapılması. Öyle ki vatandaşlar kendi tercihlerine göre prefabrik ev alabiliyor ve ödemelerini kullanılan malzemeye göre yapıyorlar. Prefabrik evler için bir diğer tercih unsuru ise prefabrik evlerin görümlerinin şık olması.

30.000 TL'DEN BAŞLAYAN FİYATLAR

Prefabrik evlerin en çok tercih edilen modellerinde fiyat aralığı 30 bin TL ile 500 bin TL arasında değişiyor. 30.000 TL'ye satılan evler 50 metrakareden küçük ve tek katlı evler olurken fiyatlar evin büyüklüğü, kat sayısı ve kullanılan malzeme türüne göre artıyor.

(40 metrekare büyüklüğünde bir prefabrik ev görünümü)

Ortalama fiyat listesi ise şöyle;

2+1 Prefabrik Ev Fiyatı

Ortalama büyüklük 75 metrekare olurken fiyat aracılığı 70 bin TL ile 80 bin TL arasında değişir.

3+1 Prefabrik Ev Fiyatı

Ortalama büyüklük 100 metrekare olurken fiyat aracılığı 90 bin TL ile 100 bin TL arasında değişir.

4+1 Prefabrik Ev Fiyatı

Ortalama büyüklük 125 metrekare olurken fiyat aracılığı 125 bin TL ile 140 bin TL arasında değişir.

5+1 Prefabrik Ev Fiyatı

Ortalama büyüklük 150 metrekare olurken fiyat aracılığı 135 bin TL ile 150 bin TL arasında değişir.