Bakan Karaismailoğlu'ndan İpek Yolu Açıklaması! Türkiye Bölgesinin Lojistik Süper Gücü Olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılımış olduğu bir etkinlik kapsamında yaptığı konuşmasında yeni ipek yoluna dair açıklamalarda bulundu.
Bakan Karaismailoğlu'ndan İpek Yolu Açıklaması! Türkiye Bölgesinin Lojistik Süper Gücü Olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu katılımış olduğu bir etkinlik kapsamında yaptığı konuşmasında yeni ipek yoluna dair açıklamalarda bulundu. Uluslararası ticarette yeni ipek yolunun önemine değinen Bakan Karaismailoğlu, Türkiye'nin elde edeceği kazanımlara dair bilgi verdi.

TCDD'nin 164. kuruluş yıl dönümü kapsamında kurum binasında bir etkilik düzenlendi Bu etkinliğe katılan isimlerden bir tanesi de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu oldu. Burada bir konuşma gerçekleştiren Bakan Karaismailoğlu, TCDD'nin çalışmalarına ve gündemde olan bazı küresel konulara dair değerlendirmelerini kamupyu ile paylaştı.



BAKAN KARAİSMAİLOĞLU'NDAN YENİ İPEK YOLU AÇIKLAMASI



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuşmasının başında Türkiye genelinde demir yolu kullanımına ilişkin yapılan çalışmlara değindi.



2003 yılından itibaren demir yolu kullanımına verilen öneme değinen Bakan Karaismailoğlu 18 yıllık Ak Parti döneminde ülkenin her yanına demir yolu ağı örüldüğüne dikkat çekti. Bu çerçevde yüksek hızlı tren çalışmaları ile ulaşım devrinin gerçekleştirildiğini ifade eden Karaismailoğlu hem yük hemde yolcu taşımada kapasitenin önemli oranda artırıldığını ifade etti.



Konuşmasının devamında Türkiye'nin jeopolitik konumuna değinen Bakan Karaismailoğlu İstanbul Boğazı'nı raylarla geçerek, Asya ve Avrupa'yı demir yoluyla birbirine bağladıklarını söyledi.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ayrıca uluslararası ticarette yeni ipek yolunu değerlendirdi. Bu güzergahta en önemli ülkenin Türkiye olduğunu vurgulayan Bakan Karaismailoğlu konuşmasında "Yeni İpek Yolu'nun en önemli geçişi, bölgemizin lojistik süper gücü olacağız. Bütün bunları TCDD'mizin deneyimi, gücü ve başarma arzusu ile hayata geçireceğiz." ifadelerine yer verdi.



Emlak365.com