Bakan Kurum: 6 Farklı Hasar Derecesi İle İzmir'de Deprem Dönüşümü Gerçekleştirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir depremi sonrası yıkılan ve hasar alan bina sayısı için son rakamları sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuna duyurdu.
Bakan Kurum: 6 Farklı Hasar Derecesi İle İzmir'de Deprem Dönüşümü Gerçekleştirilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir depremi sonrası yıkılan ve hasar alan bina sayısı için son rakamları sosyal medya hesabı üzerinden kamuoyuna duyurdu. İzmir hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi veren Bakan Kurum İzmir'de deprem dönüşümü ile konutları yenileyeceklerini açıkladı. Detaylar haberimizde...

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremin ardından bölgede yaralar sarılmaya devam ederken depremde yıkılan ve hasar gören bina sayısı da açıkladı.



İZMİR DEPREMİNDE KAÇ BİNA YIKILDI, KAÇ BİNADA HASAR OLUŞTU?



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklama ile "İzmir'de hasar tespit çalışmalarımızda sona yaklaştık. Binaların depremden kaynaklı hasarlarını dikkate alarak, binaları 6 farklı hasar derecesiyle sınıflandıran teknik ekiplerimizin hazırladığı envanterler ışığında İzmir'de deprem dönüşümünü gerçekleştireceğiz" diyerek çalışmaları hızlı bir şekilde tamamladıklarını dile getirdi.



Bakan Kurum: 6 Farklı Hasar Derecesi İle İzmir'de Deprem Dönüşümü Gerçekleştirilecek!



Deprem sonrası yapılan hasar tespit çalışmalarına da değinen Bakan Kurum;



İzmir depreminde yıkılan bina sayısı 17,



İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı 506,



Orta hasarlı bina sayısı 511,



Az hasarlı bina sayısı 5 bin 119,



Hsarsız bina sayısı103 bin 785 adet olarak açıkladı.



İzmir'de hasar tespit çalışması yapılan binalar için çalışmalar başlarken depremde evi yıkılan ya da ağır hasarlı olduğu tespit edilen kişiler için ise konteyner kent kurulumu da hızla tamamlanıyor. Depremzede vatandaşlardan isteyen kişiler 1 sene sonra teslim edileceği açıklanan yeni deprem konutlarını teslim alana kadar isterlerse kurulan konteyner kentlerde ikamet edebilecekler.



Emlak365.com