Bakan Kurum Açıkladı, Giresun'da İller Bankasına Olan Borçlar 6 Ay Ertelendi!

Yaşanan sel felaketi sonrasında bölgeye giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum denetimlerini sürdürüyor.
Bakan Kurum Açıkladı, Giresun'da İller Bankasına Olan Borçlar 6 Ay Ertelendi!

Yaşanan sel felaketi sonrasında bölgeye giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum denetimlerini sürdürüyor. Bölgede yaşanan içme suyu sorununu çözdüklerinin müjdesini veren Bakan Kurum belediyelerin İller Bankası'na olan borçlarını da talep etmeleri halinde erteleyeceklerini dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Giresun'da yaşanan sel felaketi sonrası yaraların sarılması çalışmalarını yakından takip etmeye devam ediyor.



Selin ardından bölgede yaşanan en büyük sorunun içme suyu şebekesinin aldığı hasar olduğunu belirten Bakan Kurum "Belediyelerimizin talebi halinde İller Bankamıza olan borçları, ana para sabit kalarak 6 ay ötelenecek" diyerek belediyelerin borçlarının erteleneceği müjdesini verdi.



BAKAN KURUM DUYURDU, GİRESUN'DA İÇME SUYU BUGÜN TÜM İLÇELERDE DAHİL OLMAK ÜZERE VERİLECEK!



Bölge halkının yaşadığı en büyük mağduriyetlerden biri de sel felaketinin ardından suların kesilmesi olmuştu.



Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehirciliik Bakanı Murat Kurum "İçme suyu hattına ilişkin çalışmalarımız tüm ilçelerde devam ediyor. Bugün akşama kadar inşallah ilçelerimizin tamamına suları verilmiş olacak" diyerek suların tüm ilçelerde en geç bugün akşama kadar akmaya başlayacağını duyurdu.



Giresun'da yaşanan büyük sel felaketi sonrası çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiş, bölgede oluşan zarar nedeni ile büyük maddi hasar meydana gelmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan önce açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'ta bölgede yaşayan esnafın ve vergi mükelleflerinin tüm ödemelerini SGK prim ödeme sürelerini 31 Aralık tarihine kadar uzattıklarını duyurmuştu.



Emlak365.com